Bejelentkezés

A Pécsi Tudományegyetemé az Év Campus Honlapja

szerzõ: Tóth Mariann | 2009. március 13. 12:58:09

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) idén először díjazta az Év Campus Honlapját, amelyet a PTE (www.pte.hu) nyert intézményi kategóriában, megosztva a Kodolányi János Főiskolával. Szinte minden kategóriában született pécsi eredmény: az Év Írása 2008 díjat Váncsodi József (Confabula) nyerte Publicisztika kategóriában, az Év Fotója 2008 díjat a Művészet, tudomány területén pedig Csortos Szabolcs (UnivPécs) nyerte.

Idén a Szent István Tudományegyetem (Gödöllő) adott helyszínt a Felsőoktatási Média Konferenciának, ahol a kampuszok immár online tevékenységük területén is megmérkőzhettek egymással. Rengeteg pályázat érkezett, amelyet 7 tagú szakmai zsűri értékelt. Figyelembe vették a honlap felépítettségét, a betöltés gyorsaságát, az információ mennyiségét és minőségét, a navigáció könnyedségét, az interaktivitást, a szolgáltatások fejlettségét, valamint a kitűzött cél tartalmi és képi megvalósulását. Három kategóriában lehetett nevezni: intézményi portál (egyetemi, főiskolai), kampusz portál (hallgatói), oktatás- és ifjúságtematikus oldal (intézménytől független).

A PTE lett az Év Campus Honlapja intézményi kategóriában, a díjat Győrffy Zoltán, a www.pte.hu oldalt működtető Portál Csoport vezetője és Tóth Mariann az angol-német szerkesztő vette át.

Győrffy Zoltán és Tóth Mariann átveszik az Év Campus Honlapja díjat (2009. március 12.); fotó: Váncsodi József

„Nagyon köszönjük ezt az elismerést, amely két év munkájának és egy jó csapatnak szól. Köszönjük Csák Sándor informatikus kollegánknak, Aknai Péternek, a magyar honlap szerkesztőjének, hogy minden nap azon dolgoznak, hogy a portál még jobban működjön. Köszönettel tartozunk Kugler Tamásnak és Erdélyi Zsófiának, akik ugyan már nem a portál csoport tagjai, de nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a honlap elnyerje jelenlegi formáját, minőségét. Szintén szeretnénk megköszönni a Dolphinet Kft. munkatársainak, akik nagy részt vállalnak az oldal fejlesztésében" - mondta Győrffy Zoltán, a Portál Csoport vezetője.

Tibenszky Móni Lisa (MESE), Tóth Mariann (PTE), Győrffy Zoltán (PTE)

„A PTE portál első helyezése az Év Campus Honlapja intézményi kategóriában egyrészt megerősítés nekünk, az oldal szerkesztőinek, hogy jó irányban haladunk, valamint elismerés a fejlesztő csapatnak, hogy egy jól használható, igényes honlapot hoztak létre. Reméljük ez a díj büszkeséggel tölti el a PTE hallgatóit, oktatóit, dolgozóit is, akik naponta látogatják az oldalt" - nyilatkozta Tóth Mariann, az angol-német szerkesztő.

www.pte.hu

Az Év Campus Honlapja: www.pte.hu
(intézményi kategóriában)

A Pécsi Tudományegyetem 2007 októberében vezette be (a Dolphinet Kft. és az egyetemi portál csoport közös fejlesztésében) a jelenleg működő egyetemi portált (www.pte.hu), amely az első hónapokban tesztüzemben kezdte meg működését, így azt mondhatjuk, hogy mostanáig kialakult egy stabil, gyorsan áttekinthető és kezelhető, információkban gazdag weboldal. Az alapvető célkitűzéseink szerint a portál egyénre szabott és szolgáltatásközpontú. Célul tűztük ki a széleskörű információ- és tartalomszolgáltatást az Egyetem jelenlegi és egykori polgárai, az egyetem iránt érdeklődők és kiemelten a felvételi előtt álló látogatók számára. A látogatottsági adatok azt mutatják, hogy az egyetemi polgárok és érdeklődők egyaránt sokan és sokat használják az egyetemi portált, az első évben 1 934 562 látogatást, 499 503 egyedi látogatót és 4 913 815 oldalletöltést regisztráltunk (google stats).

A Felsőoktatási Média Konferencia 2009 díjazottai:

Év írása 2008

 • Publicisztika - Váncsodi József - Confabula (PTE) - a kő mArad
 • Kritika - Vass Attila - SZTE Hökkentő (SZTE) - A vér kötelez - negyedszer
 • Riport - Balogh Dániel - Műhely (BME) - Amikor életpályánk útelágazáshoz ér
 • Interjú - Mécs Anna - Tétékás nyúz (ELTE TTK) - A sosemvolt matematikus
 • Pál Imre emlékdíj - Barka Nikoletta - Tű (SZTE) - Ismerted Pál Imrét?

Év fotója 2008

 • Hír-, eseményfotó - nem osztottak díjat
 • Portré - Sándor Eszter - ELTE BTK - Hajléktalan; Németh Juci
 • Művészet, tudomány - Csortos Szabolcs - UnivPécs (PTE) - Globális felmelegedés szabadon

Pro Sperare 2008

 • Bárczium - ELTE BGGyFK

Pro Sperare 2008 különdíj

 • Belvedere Meridionale

Hallgatói újságírásért díj

 • Szabó Zsolt, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemének (BME) vegyészkari lapjánál kezdte pályafutását, majd jelen volt az Edupress kezdeti szakaszában, illetve elindította a BME Műhely című lapját.
 • Skultéty Tamás, korábbi HÖKOSZ-elnök,aki nagyon sokat segített a MESE indulásánál.

Év Campus Honlapja

Gratulálunk a nyerteseknek!

Címkék: portálptecampushonlapjaÉvhonlap
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni