Bejelentkezés

A Pécsi Tudományegyetem kitüntetettjei és díjazottjai március 15-én

szerzõ: PTE | 2009. március 16. 09:12:15

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke, valamint Hiller István Oktatási és Kulturális miniszter kitüntetéseket adott át. Az alábbiakban olvashatók a Pécsi Tudományegyetem díjazottjai.

Széchenyi-Díj

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke 2009. március 15-e alkalmából Széchenyi-díjat adományozott Thomka Beáta irodalomtudósnak, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanárának.

Érdemrendek 

Az oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából 2009. március 15-e alkalmából, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Kukai Tibornak, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar főiskolai docensének. 

Az oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából, 2009. március 15-e alkalmából kimagasló színvonalú munkájáért a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Nagy Márta keramikusművésznek, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar egyetemi tanárának.

Az oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából 2009. március 15-e alkalmából, kimagasló színvonalú munkájáért a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta László Gyulának, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanárának.

Az oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából 2009. március 15-e alkalmából, a hazai klinikai kémia önálló diszciplínaként történő elismertetése érdekében végzett tudományos és kutatói munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Jobst Kázmérnak, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Laboratóriumi Medicina Intézet egyetemi tanárának.

Liszt Ferenc-Díj 

Az Oktatási és Kulturális Miniszter 2009. március 15-e alkalmából Liszt Ferenc-Díjat adományozott kiemelkedő zenei és előadó- művészeti tevékenység elismeréséért Neumayer Károly fúvószenekari karnagynak, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar főiskolai docensének és Jobbágy Valér karnagynak, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar óraadó oktatójának.

Munkácsy Mihály-Díj 

Az Oktatási és Kulturális Miniszter 2009. március 15-e alkalmából Munkácsy Mihály-Díjat adományozott kiemelkedő képzőművészeti tevékenységéért Gerendy Jenő tervező-grafikusművésznek, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar óraadó oktatójának.

Balassa Péter-Díj 

Az Oktatási és Kulturális Miniszter 2009. március 15-e alkalmából Balassa Péter-Díjat adományozott a művészet területén elért esszé- és tanulmányírói teljesítményéért Takáts József, irodalom- és eszmetörténésznek, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar tudományos segédmunkatársának.

Címkék: díjkitüntetésmárcius15elismerés
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni