Bejelentkezés

Óriási érdeklődés a PTE Állásbörzéjén

szerzõ: Aknai Péter | 2009. április 15. 14:42:00

Hatalmas érdeklődés övezte az ötödik alkalommal rendezett összegyetemi állásbörzét 2009. április 15-én, amely a Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda szervezésében zajlott Pécsett, a Dr. Romhányi György Aulában.

Az állásbörzét évről-évre nagy várakozás előzi meg. Nincs ez másként idén sem, annak ellenére, hogy az egész világot sújtó recesszió miatt a cégek részéről érezhetően mérsékeltebb az érdeklődés. A munkaerőpiac oldaláról nézve ennek a tendenciának éppen az ellenkezője igaz: egyre többen keresnek munkát, ezért aztán garantált a nagyszámú látogató a rendezvényen, ami egyben az amúgy is nehéz helyzetben lévő Dél-Dunántúli régió legnagyobb munkaerőpiaci seregszemléje. Egyébiránt PTE-n idén mintegy 9880 fő végez, a szervezők pedig több ezer álláskeresőre számítanak.

PTE Állásbörze 2009

Az állásbörzén nem csak a végzett, illetve a záróvizsga előtt állóknak nyújt segítséget. Az alsóbb évfolyamok hallgatói is megismerhetik a kiállító cégeket, az alkalmazottak lehetőségeit és a cégek által támasztott aktuális munkaerőpiaci követelményeket. A kínálat: országos és régiós cégek ajánlatai, tanári állásadatbázis, grafológiai és önéletrajzírási tanácsadás, próbainterjúk akár angol nyelven is, workshopok a munkajog, az adóügy, és alapvetően a protokoll témakörökben. A szakemberek kiemelik: a diploma megléte szükséges, de önmagában nem elégséges az elhelyezkedéshez, további kompetenciák és készségek kellenek ahhoz, hogy a hallgatók megtalálják a számításukat a munkaerőpiacon.
PTE Állásbörze 2009

A rendezvényen 52 kiállító képviselteti magát - országos és regionális szinten működő kis- közép- és nagyvállalatok egyaránt - valamint külföldi ösztöndíj-lehetőségeket, szakmai gyakorlati programot kínáló szervezetek, munkaerő-közvetítő, személyzeti tanácsadó cégek és intézmények képviselői is részt vesznek. Az idei börze újdonsága, hogy a PTE karai is jelen lesznek, akik az állásbörze ideje alatt eltekintenek az órák látogatásától, ezzel is hozzájárulva a rendezvény sikeréhez.

PTE Állásbörze 2009

További részletek: www.pteallasborze.hu

Az Állásbörze programja

Címkék: állásbörzepte2009
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni