Bejelentkezés

BABA: Gazdálkodás és menedzsment angol nyelven

szerzõ: Weintraut Mária | 2009. július 17. 10:08:22

1996-ban kezdődött az akkor még Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának és a Middlesex University, London Business School-jának közös képzése, mely az Üzleti Programok Angol Nyelven elnevezést kapta. Az azóta töretlen sikernek örvendő képzés a következő tanévben először, államilag finanszírozott formában is indul.

PTE hallgatók

A három év sikeres elvégzése után a hallgatók megkapják mindkét egyetem (a Pécsi Tudományegyetem és a Middlesex University) főiskolai szintű BA diplomáját, illetve egy angol felsőfokú, szakmai anyaggal bővített C típusú nyelvvizsgával egyenértékű bizonyítványt. Ez után lehetőség van a két éves kiegészítő képzés elvégzésére (Msc), mely egyetemi szintű diplomát nyújt. De munkába is állhatnak, hiszen három év alatt megszerzett tudásukkal jó esélyekkel indulnak a munkapiacon.  

A 300 fős előadóbanA program célja, hogy a globalizálódó világgazdaság kihívásaira hatékonyan reagálni képes üzletembereket bocsásson útjára. Mivel ez nem elsősorban elméleti tudást kíván, a képzés során a hallgatóknak többször van lehetőségük csapatban dolgozni, prezentációt készíteni, kommunikációs tréningeken részt venni. Ezek mellett sor kerül még az alapképzés lezárásaként egy fél éves szakmai gyakorlatra. Így igyekeznek az iskolapadból kikerült hallgatókat kellő tapasztalattal, önbizalommal és ambícióval felvértezni, életre való szakembereket képezni.

Külön egzotikum a magyar hallgatók számára, hogy külföldi fiatalokkal együtt tanulhatnak. A nemzetközi környezet - a folyamatos nyelvgyakorlási lehetőség mellett - erősíti a hallgatók toleranciáját, a kultúrák találkozása szélesíti látókörüket. Az állandó külföldi hallgatók száma is egyre nő, a 2008-2009-es tanében elérte a 25 főt. Emellett gyakran érkeznek ERASMUS ösztöndíjas fiatalok egész Európából, hogy egy vagy két félévet Pécsett tanuljanak.

A tantervben, a kötelező elemek mellett második évtől választható tárgyakat is felvehetnek a hallgatók. Mesterképzésen pénzügy és szolgáltatás szakirány közül lehet választani.

PTE hallgató

A szakon tanuló hallgatók kérdésünkre elmondták, nem bánták meg, hogy ezt a fajta képzést választották. Előnyként emlegették a családias környezetet és a barátságos légkört. Elmondásuk szerint a tanárok partnerként kezelik őket, a tananyag elsajátítása így a nyelvi akadályok ellenére sem okoz problémát. Többen közülük csak a mesterképzés elvégzése után tervezik a munkába állást, amíg egy második idegen nyelvet is el szeretnének sajátítani (a mesterképzésen egyébként szakmai francia és szakmai német nyelv kurzusok is indulnak).

Címkék: ktkpteésmenedzsmentangolbabagazdálkodás
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni