English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Brüsszelben a Pécsi Tudományegyetem

szerzõ: Pozsgai Gyöngyi | 2010. március 09. 12:07:06

Dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora 2010. február 23-án az Európai Parlament Oktatási és Kulturális Bizottsága felkérésére előadást tartott az Európai Parlamentben a Bizottság "Európa egyetemei - Kihívások és válaszok" című rendezvényén. Gábriel Róbert előadásának témája az egyetemek és az üzleti világ kapcsolata volt.

A Bizottság a közeljövőben Jelentéstervezetet kíván benyújtani "Az egyetemek és vállalkozások közötti párbeszéd fórumáról: új partnerség az európai egyetemek modernizálásáért" címmel az Európai Bizottság felé, a javaslattervezet véleményezésére és további  indítványok előterjesztésére 2 európai egyetem rektorát kérte fel a Bizottság, Gábriel Róbertet, valamint Sir Howard Newby-t, a Liverpooli Egyetem vezetőjét.

Gábriel Róbert - Pécsi Tudományegyetem

Brüsszeli tartózkodása alatt Gábriel Róbert megbeszélést folytatott José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének oktatási tanácsadójával, Clara Martinez Alberolával. A tárgyalás témája a PTE által 2010 októberében megrendezésre kerülő "Expanding Europe" elnevezésű nagyszabású rektorkonferencia, melyre a Pécsi Tudományegyetem nevében Barroso elnök urat díszvendégként meghívta.

Gábriel Róbert és Jerzy Buzek

Gábriel Róbert emellett tárgyalást folytatott Vladimir Sucha-val, a brüsszeli Oktatási és Kulturális Főigazgatóság igazgatójával, továbbá részt vett az Európai Parlamentben megrendezett "Pécs Európa Kulturális Fővárosa, Kaleidoszkóp-Pécs 2010" elnevezésű kiállítás megnyitón, ahol találkozott Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével. Buzek elnöki nyitóbeszédében kiemelte, hogy Pécs városában működik Magyarország legrégebbi és egyben egyik legrangosabb egyeteme, ahol egyedülálló módon DLA szintű művészképzés is folyik. 

Címkék: egyetemgábrielbrüsszel
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni