English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Battyáni István előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem

szerzõ: Aknai Péter | 2010. április 08. 08:14:00

Dr. Battyáni István, " A titokzatos radiológia és a láthatóvá váló radiológus" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem harmadik nyilvános műsorfelvétele, 2010. április 6-án este, a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti konferenciatermében.

A PTE orvosprofesszora előadásban felvázolta a radiológia történetét, a röntgensugár felfedezésétől napjainkig, érintve olyan a radiológus számára nélkülözhetetlen szakterületet mint az informatika, amely a képalkotásban - különösen a három dimenziós megjelenítésben - és az egyre nagyobb mennyiségű információ felhasználásában és feldolgozásában ma már nélkülözhetetlen. A professzor szerint a rendelkezésre álló óriási adathalmazból a radiológus a számítástechnika segítségével egyre több hasznos információhoz jut.

Battyáni István

A „Nyitott Egyetem - a PTE tudásbázisának disszeminációja" (TÁMOP 4.2.3) című projekt a Pécsi Tudományegyetem tudásbázisán keletkezett eredmények hasznosítását célozza meg oly módon, mely segíti alaptevékenységének végzését magasabb minőségre emelni. Ennek fényében a Nyitott Egyetem az egyetemen oktató tanárok széles körben érdeklődésre számot tartó kutatásainak, kísérleteinek bemutatását, izgalmas témájú, közérthető formában megtartott előadásait rögzíti. A felvételek a korszerű digitális technika alkalmazásával készülnek, diagramok, ábrák, mozgóképsorok is színesítik az előadásokat. Az előadások és a kísérő modulok azon célcsoportok tagjai számára készülnek elsősorban, akik nem diplomaszerzésre törekednek, viszont örömmel fogadnák ismereteik bővítését, vagy új ismeretek megszerzését, amennyiben az egyszerűen és akár otthon is megvalósítható, viszont színvonalas és korszerű tudást biztosít.

A Nyitott Egyetem további előadásai:

  • Május 4. 18.00
    Dr. Herke Csongor: A vádalku, mint az igazságszolgáltatás mentőöve
  • Június 1.  18.00
    Dr. Gábriel Róbert: A biológiai idő titka - óragének

Kapcsolódó cikkeink:

 

Címkék: egyetemnyitottbattyáni
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni