Bejelentkezés

Rajtra kész a PEN

szerzõ: Stemler Miklós | 2010. április 20. 10:07:57

Rövidesen kezdetét veszi a Dél-Dunántúli régió legnagyobb ifjúsági fesztiválja, a Pécsi Egyetemi Napok, amellyel egyben elstartol a magyar könnyűzenei fesztiválidény. A szervezők új helyszínekkel és nagyobb színpadokkal készülnek az eddigi legnagyobb PEN-re.

A végéhez közelednek a 2010-es Pécsi Egyetemi Napok előkészületei; a fesztiválnak idén is helyt adó Pécsi Bőrgyárban már állnak a sátrak, az utolsó simításokat végzik a belső helyszíneken, és elkezdték felállítani a vendéglátósok standjait is. Az újdonságokat bejáráson mutatták be a fesztivál szervezői.

PEN2010

A PEN idén minden eddiginél nagyobb nevekkel és gazdagabb kínálattal várja az ország minden pontjáról érkező látogatókat, és ennek megfelelően méreteiben is növekedett. Az idén EFOTT-EHÖK névre hallgató nagyszínpadot magában foglaló sátor a tavalyi ezer négyzetméter helyett idén 1200 négyzetméter területű, kétszer akkora belmagassággal. Amellett, hogy a sátor a tavalyinál több ember befogadására alkalmas, a nagyobb belmagasság miatt kisebb zajterhelést is okoz, Herendi Ferenc, a PEN-t szervező Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke szerint. Herendi azt is hozzátette, hogy a környéken lakók minél kisebb mértékű zavarása érdekében idén hangfogókat és fejlett hangosítási technikát is alkalmaznak.

Az idei PEN alkalmával a Bőrgyár több használaton kívüli üzemcsarnoka is a fesztivál részt képezi:  az egyikben a PEN kettes számú színpada, az A38 található, a másikban pedig egy új helyszín, a Red Bull Partyaréna. A Partyaréna fölött található az egyik legérdekesebb helyszín, a Silent Disco, ahol „némán" táncolnak majd a fesztivál látogatói.

A hármas számú Pécs2010 színpad mellett két kisebb helyszín ad helyet a kísérőprogramoknak. Ezek közül az egyik igazi kuriózum, hiszen egy kiszolgált Ikarusz csuklósbuszban kerülnek megtartásra a programok.

Kiscsillag a 2009-es PEN-en

A szervezők arra számítanak, hogy idén megdőlhet a tavalyi nézőrekord, amikor több mint 15 ezren  vettek részt a négy nap alatt a rendezvényen; idén a 20 ezer főt sem tartják kizártnak április 21 és 24 között. Maga a Bőrgyár becsléseik szerint mintegy 6 ezer ember befogadására képes egyidejűleg.

Az eddigi legnagyobb PEN április 21-én négykor indul a Barbakán téren a diákrektorcsapatok bemutatkozásával, a négy nap alatt többek között a Tito and Tarantula, a Client, DJ Krush, a The Toasters, a 30Y, a Kiscsillag és a Belga szórakoztatja a fesztivál látogatóit.

Címkék: egyetemipennapok2010
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni