English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Elkezdődött a Pécsi Egyetemi Napok (galéria+videó)

szerzõ: PTE | 2010. április 22. 10:01:53

Szerdán délután a zsúfolásig megtelt Barbakán téren mutatkoztak be a PEN csapatai. A Pécsi Bőrgyár mellett a korábbi évek hagyományait követve a városon belül is kínál programokat a Pécsi Egyetemi Napok április 21-24 között.

A PEN sajátos, a többi könnyűzenei fesztiváltól elütő hangulatát nagyrészt az egyetem karjai által folytatott vetélkedésnek, a diákrektor-választásnak köszönheti, ami az idei EKF-évben, minden korábbinál több résztvevőt vonzott: a 10 kar közül 9 hallgatói vetélkednek a diákrektori címért.

PEN2010 - Megnyitó

A vetélkedők között voltak vámpírok, űrlényekre vadászó ügynökök, vad felföldi skótok, avagy hon, illetve PENfoglalók is. A sokadalom a megnyitó után a Bőrgyár területére vonult, immár hagyományosan a francia La Fanfare en Pétard muzsikájára. A gyár területén négy színpadon és több „kiegészítő" pódiumon folytatódik a több mint hetven fellépőt felvonultató diákfesztivál.

PEN2010 - Megnyitó

A megnyitón egyébiránt köszöntőt mondott Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem megválasztott rektora, Hargitai János, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója, és a PEN-t szervező Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, Herendi Ferenc.

PEN2010 - Megnyitó

A vulkáni hamu okozta közlekedési káosz a PEN-t is elérte: csütörtökön este az angol Client helyett a Žagar ugrik be. A PEN többi külföldi fellépőjének koncertje jelen pillanatban azonban nincs veszélyben. 

 

Címkék: egyetemipennapok2010diákrektor

kapcsolódó galériák:

« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni