Bejelentkezés

Nemzetközi botanikai konferencia Pécsett

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. április 29. 20:05:11

Az EVS (European Vegetation Survey) 19. workshopját rendezte meg, ezúttal a Pécsi Tudományegyetemen. A konferencia résztvevőit a szervezők nevében Salamonné Albert Éva köszöntötte, majd átadta a szót Font Mártának, a PTE oktatási és tudományos rektorhelyettesének, aki kedves szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket. John Rodwell, az EVS elnöke nyitotta meg a 4 napos nemzetközi szakmai találkozót.

Dr. Font Márta, tudományos és oktatási rektorhelyettes; fotó: Tóth MariannSalamonné dr. Albert Éva, a 19. EVS workshop szervezője; fotó: Tóth Mariann

Font Márta röviden bemutatta a Pécsi Tudományegyetem történetét, elmondta, hogy egyetemünk a legnagyobbak egyike Magyarországon. A rektorhelyettes asszony örömét fejezte ki, hogy 19 ország botanikai szakemberei pont az EKF évben látogatnak Pécsre, és hogy az egyetem ilyen fontos workshopot szervezhet az MTA ÖBKI, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával. Végül sok sikert és jó szakmai vitákat kívánt a részvevőknek.

Dr. John Rodwell, EVS; fotó: Tóth Mariann

John Rodwell professzor szívből köszöntötte a közönséget az EVS nevében. Kifejtette, hogy a European Vegetation Survey minden évben újabb és újabb témában rendez workshopot, az idei immár a 19. a sorban, témája: „Globális flóra-, vegetáció-, környezet- és tájhasználat". „Eddig az éves szakmai gyűléseket Rómában rendeztük, de idén Pécs lett a választott, aminek rendkívül örülök" - mondta a brit professzor.

19. EVS workshop, PTE; fotó: Tóth MariannSalamonné Albert Évától megtudhattuk, hogy a konferencia 3 fő témája globális szinten a flóra-, vegetáció-, környezet- és tájhasználat, európai szinten pedig a folyók és környékének vegetációja valamint az ökológiai indikátorértékek használata. „A konferenciának 168 regisztrált részvevője van: a szakma jeles képviselői 19 országból érkeztek hazánkba. A szervezésben szakmai támogatást nyújtott a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet (MTA ÖBKI), valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park." - hangsúlyozta Salamonné Albert Éva, a PTE Növénytani Tanszék és Botanikuskert docense. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a konferencián 42 magyar résztvevő mellett a Kelet-Európai országok is képviseltetik magukat. A neves részvevők 8 szekcióban tárgyalhatják meg a fontosabb szakmai témákat, valamint szervezett kirándulásokon ismerhetik meg Magyarország unikális flóráját.

Címkék: konferencianemzetközipécsipteworkshoptudományegyetembotanikaievssalamonnéalbertéva
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni