English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Társadalom – politika – média: egy nyertes projekt a PTE-n

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. április 30. 14:18:11

A PTE és a Gondolat Kiadó alkotta konzorcium sikerrel indult a TÁMOP 4.1.2. számú tananyagfejlesztési pályázaton. Komplex digitális tananyag- és taneszköz-fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára* (TÁMOP-4.1.2.-08/1/A-2009-0050) című nyertes pályázat megvalósítása során 2010. április 1. és 2011. szeptember 30. között kommunikációs, szociológiai, politikatudományi tananyagok (összesen 17 digitális tankönyv) kerülnek megírásra és online publikálásra egyebek mellett a média, a nyilvánosság, a közigazgatás, az Európai Unió és a civil társadalom témakörében.

Laczkóné dr. Tuka Ágnes, Harisné dr Dobai Teodóra és Dr. Glózer Rita; fotó: Tótrh Mariann

Glózer Rita projektvezetőtől megtudhattuk, hogy a projekt konzorciumi részvevői a Pécsi tudományegyetem, valamint a Gondolat kiadó 20 % önrésszel vesznek részt a 33 millió elnyert Forintot meghaladó pályázatban. A PTE BTK 2 tanszéke - a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék és a Politikai Tudományok Tanszéke - kezdeményezte az újszerű tananyagfejlesztést, amelynek nyomán a média és politikai tudományok területén a mesterszakos hallgatók folyamatosan megújuló online elérhető szak- és tankönyvekből tanulhatnak nem csak Pécsett, hanem az ország több egyetemén is. „Ez több ezer hallgatót jelent évente, akik egy korszerűbb képzésben vehetnek részt a digitalizált tananyagok segítségével, egyúttal megpróbálunk egy előremutató módszertani kutatást is közzétenni" - mondta Tuka Ágnes, a Politikai Tudományok Tanszékének vezetője.

A Gondolat Kiadó és a PTE közössen megjelentetett tankönyvei; fotó: Tóth Mariann

Bácskai István, a Gondolat Kiadó munkatársa büszkén mondta, hogy a digitális világ felé mutató út ugyan a könyvek halálát jelentheti, „de ez a halál szép halál", hiszen attól a tudás tovább él, hogy online elérhetővé válik. Az első ilyen tankönyv 2010 őszén lesz kész. „Ezzel remélhetőleg emelni tudjuk a PTE jó hírét, megbecsültségét, és felzárkózunk a világ élvonalához" - mondta Glózer Rita, a PTE Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékének munkatársa, a tananyagfejlesztési pályázat vezetője.

A részletes sajtóközlemény letöltése »

Balról jobbra: Glózer Rita, Bácskai István, Szijártó Zsolt és Tuka Ágnes; fotó: Tóth Mariann

Címkék: médiabtkpályázatptepolitikatársadalomtámopnyertestananyagfejlesztés
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni