English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Finiséhez érkezett a Nyitott Egyetem

szerzõ: Aknai Péter | 2010. május 05. 10:44:22

Dr. Herke Csongor: „A vádalku, mint az igazságszolgáltatás mentőöve" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem utolsó előtti nyilvános műsorfelvétele, 2010. május 4-én este, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Ifjúság úti konferenciatermében.

A PTE Büntető Eljárásjogi és Kriminalisztikai Tanszék egyetemi docense előadását rövid filmbejátszással kezdte, amely bár meglehetősen leegyszerűsítve, de rávilágított, miért is népszerű a vádalkus eljárás az Egyesült Államokban és miért nem az, az európai jogrendszerben. Röviden: a vádalku, az ügyész és vádlott közti megállapodás a büntetőeljárás során az eset kezelésére, amelyben ez, a vádlott részéről általában a bűnösség beismerése. Ennek „ellentételezéseként" az ügyész könnyít a vádlott helyzetén. Herke Csongor előadásban górcső alá vette a vádalkus eljárás minden szereplőjének az eljárás során származó előnyeit és hátrányait. 

Herke Csongor előadása a Nyitott Egyetemen

A „Nyitott Egyetem - a PTE tudásbázisának disszeminációja" (TÁMOP 4.2.3) című projekt a Pécsi Tudományegyetem tudásbázisán keletkezett eredmények hasznosítását célozza meg oly módon, mely segíti alaptevékenységének végzését magasabb minőségre emelni. Ennek fényében a Nyitott Egyetem az egyetemen oktató tanárok széles körben érdeklődésre számot tartó kutatásainak, kísérleteinek bemutatását, izgalmas témájú, közérthető formában megtartott előadásait rögzíti. A felvételek a korszerű digitális technika alkalmazásával készülnek, diagramok, ábrák, mozgóképsorok is színesítik az előadásokat. Az előadások és a kísérő modulok azon célcsoportok tagjai számára készülnek elsősorban, akik nem diplomaszerzésre törekednek, viszont örömmel fogadnák ismereteik bővítését, vagy új ismeretek megszerzését, amennyiben az egyszerűen és akár otthon is megvalósítható, viszont színvonalas és korszerű tudást biztosít.

Herke Csongor előadása a Nyitott Egyetemen

A Nyitott Egyetem további előadásai:

  • Június 1.  18.00
    Dr. Gábriel Róbert: A biológiai idő titka - óragének

Kapcsolódó cikkeink:

 

Címkék: egyetemnyitottgábrieltörőcsikkistelegdibattyániherke
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni