Bejelentkezés

A PTE újabb két professzora lett MTA rendes tag

szerzõ: Weintraut Mária | 2010. május 17. 11:38:08

A Magyar Tudományos Akadémia, a tudomány hazai „fellegvára”, Magyarország legmagasabb szintű tudományos testülete. Tagjait a tudományos osztályok jelölése alapján a Közgyűlés választja. Különleges megtiszteltetés egyetemünknek, hogy ebben az évben két professzorunkat is rendes tagjává választotta az MTA: Kovács L. Gábor és Bélyácz Iván professzor urakat, akik eddig levelező tagok voltak.

Bélyácz Iván

Kovács L. Gábor

Bélyácz Iván a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának intézetigazgató egyetemi tanára. Diplomáját 1971-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetememen szerte, azóta a PTE (és jogelődei) munkatársa. 2004 óta levelező tagja az MTA-nak, azon belül a Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának. Legfőbb kutatási területe a vállalati beruházások finanszírozása és hatékonysága. A témában írt hiánypótló művei az újszerű vizsgálatmód révén jelentős sikereket értek el. Részletes életrajz »

Kovács L. Gábor a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának professzora. Ő maga is Pécsett végzett (akkoriban POTE) summa cum laude minősítéssel. Hat éve intézetigazgatója a Laboratóriumi Medicina Intézetnek és Diagnosztikai Menedzsment Intézetnek. Az MTA Orvosi Tudományok osztályának 2004 óta volt levelező tagja. Fő kutatási területe a laboratóriumi diagnosztika és a neuroendokrinológia. Vezetésével 2008-ban átfogó kutatási konzorciumot hoztak létre az egyetemen a humorális szabályozási zavarok patomechanizmusának vizsgálatára. Részletes életrajz »

Gratulálunk a professzoroknak a címhez és további sikeres munkát kívánunk!

Professzoraink, Akadémikusaink »

Címkék: pécsiptetudományegyetemmtarendestagprofesszorok
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni