Bejelentkezés

PTE sajtóközlemény

szerzõ: PTE | 2010. június 02. 17:58:10

A Pécsi Tudományegyetem rektora és vezetése megdöbbenéssel értesült a hírről, hogy a PTE négy dolgozója, köztük két magas beosztású vezető gazdasági munkatársa is érintett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított és az intézmény beszerzéseivel összefüggően folytatott eljárásban.

A Pécsi Tudományegyetem a nyomozó hatósággal az ügy feltárásban együttműködik, a nyomozó hatóság munkájához minden szükséges segítséget megad, az elmúlt évek Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával kapcsolatos belső ellenőri jelentéseit a nyomozó hatóságnak átadta, az adatkéréseket folyamatosan teljesíti. A Pécsi Tudományegyetem rektora elhatárolódását fejezi ki az esettől és a PTE gazdálkodásának zavartalan működése érdekében az alábbi, azonnali intézkedéseket hozta meg.

A Pécsi Tudományegyetem rektora azonnali intézkedést kért az illetékes minisztériumtól a gazdasági főigazgató vezetői megbízása visszavonása tárgyában. A gazdasági főigazgató feladatait átmenetileg a közgazdasági igazgató látja el. A Gazdasági Főigazgatóság dolgozói feletti munkáltatói jogok közül a kinevezés, felmentés, megbízás jogát a rektor magához vonta.

A Pécsi Tudományegyetem rektora 2010. június 1-jei hatállyal az informatikai igazgató vezetői megbízását visszavonta.

A rektor a nyomozó hatóságtól kapott információk alapján megkezdte a Gazdasági Főigazgatóság működésének átvilágítását.

A Pécsi Tudományegyetem rektora az ügy egészével kapcsolatban nyilatkozat-zárlatot rendelt el, a médiával való kapcsolattartás kizárólagosan a rektor hatásköre.

 

Címkék: sajtóközleménypte
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni