Bejelentkezés

Szerva itt! - aranyérmes pécsiek (VIDEÓ)

szerzõ: Weintraut Mária | 2010. június 09. 10:26:18

Sosem látott sikerrel zárta a PTE PEAC AAM asztalitenisz szakosztálya a Pécsett megrendezett Inter kupa döntőjét. Fiaink: Muskó Péter, Varga Zoltán, Zwickl Dániel és Orosz Gábor a francia, olasz és osztrák klubokat megelőzve végeztek az első helyen.

Zwickl Dániel, Fotó:  Aknai PéterAz asztalitenisz szakosztály igen sikeres évadot tudhat maga mögött. Ugyanez a csapat az Extra Ligán harmadik helyen végzett, a saját nevelésű játékosokból álló NBI-es csapat pedig negyedik lett a bajnokságban. Az NBII-es csapat megnyerte a bajnokságot, így kivívták a jogot a feljebbjutásra. Zwickl Dániel, a csapat egyik tagja elmondta, sokat köszönhetnek a pécsi közönségnek is, akik végig szurkolták a döntőt.

Fantasztikus volt ilyen közönség előtt játszani, a PEAC szurkolói a legjobbak Magyarországon, nekik ajánljuk a győzelmet. Köszönettel tartozunk még Farkas Ferencnek, Büki Istvánnak és Ács Pongrácnak is, akik biztosították a szakmai hátteret és mindenben segítségünkre voltak.”. – így Dani, aki jövőre külföldön folytatja pályafutását.

"Szerencsére a csapattársakkal a civil életben is jóban vagyunk. Sokat jelent,
hogy olyanokkal játszhatok együtt, akikben megbízom és tudom, hogy támogatnak. Legyen szó arról, hogy a kispadról drukkolnak,vagy taktikai, technikai tanácsokról. Ami külön élmény, hogy sok fiatalabb játékos is kilátogatott az egyesületből a versenyre. Remélem, hogy jó példával szolgáltunk nekik és elhiszik, hogy egy ilyen eredmény is lehet reális. Ők is képesek lehetnek hasonlóra, ha sokat edzenek és megvan bennük a szükséges alázat."

Zwickl Dániel, Farkas Ferenc, Fotó: Aknai Péter

A bajnok csapat egyébként a következő szezonra meggyengül, csak Varga Zoltán és Orosz Gábor maradnak a szakosztálynál. Habár az egyesület éljátékosaitól válik majd meg, az egyéni lehetőségeknek és sikereknek az edző és a szakosztályvezető is örülnek. „Elsődleges feladatunk az utánpótlás nevelése, melyben igen jók vagyunk, tekintve hogy több magyar válogatott kezdte nálunk pályafutását. A nevelő munkánk tehát sikeres 2006-ban még az  Ország legjobb nevelő egyesületének is választottak minket. Ahhoz viszont, hogy az élsportban a mostanihoz hasonló sikereket meg tudjuk ismétllni, az egyetem támogatása mellett állandó szponzorokra lenne szükségünk. Sajnos szponzorokban nem bővelkedünk. Azért van például egy JOOLA nevezetű sportszergyártó cég, akivel az évek alatt sikerült jó kapcsolatot kiépítenünk. Ők elsősorban a gyerekprogramokat támogatják, így például a minden évben megrendezett nyári tábort" - nyilatkozta Farkas Ferenc a szakosztály elnöke.

Videó összeállítás a döntőről

Gratulálunk a győztes csapat tagjainak és további sikereket kívánunk nekik!

 

Címkék: peacptevargamuskóoroszaamzwickl
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni