Bejelentkezés

Ohio-Pécs 25 éve!

szerzõ: Harka Éva / UnivPécs | 2010. június 29. 13:22:10

Az Ohio program 1985-ben indult útjára: amerikai és magyar hallgatók nyári egyeteme, a diákok együtt oldottak meg konkrét baranyai vállalati problémákat, melyeknek nagy része hasznosult is. A gyümölcsöző együttműködés „születésnapját" június 28-án tartották Pécsett.

Az egyik legéletképesebb és legfenntarthatóbb nemzetközi programjaink közül, s bár arra már volt példa, hogy pszichológus hallgatókat is bevontak a munkába, talán még szélesebb alapokra lehetne helyezni." - mondta Farkas Ferenc rektorhelyettes az Ohio program negyedszázados fennállásának alkalmából rendezett ünnep kapcsán.

Farkas Ferenc a rendezvényen

Maga a kezdeményezés elindítója Jeanette Grasselli Brown magyar gyökerekkel rendelkező amerikai kutató, aki természetesen szintén jelen volt az eseményen. A huszonöt év alatt több mint 200 hallgató vett részt a programban, melynek fő partnere a témából fakadóan (business and environment) a pécsi közgáz. A nyári egyetem mellett hallgató- és oktatócserékre is sor került, így a program igazi tudástranszfer.

Az utóbbi öt évben a Simonyi Alapítvány és a Clevelandi Magyarok Alapítványa is társult a programhoz, megerősítve annak anyagi hátterét. Létrejött az Ohio Center is, ami a projekt folyamatos jelenlétét biztosítja.

Címkék: egyetemnyáripécsiptesimonyitudományegyetemohio
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni