Bejelentkezés

XI. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

szerzõ: Gazdag Zsuzsa | 2010. július 01. 08:16:00

A Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem tavaly ünneplte 10. évfordulóját, így idén már tizenegyedszer telik meg az egyetem olyan külföldiekkel, akik nem csak érdeklődnek a magyar nyelv és kultúra iránt, hanem lelkesen el is sajátítják minden csínját-bínját. Legyünk büszkék rá, hogy ennyien kíváncsiak kis országunk különleges, ám nehezen elsajátítható nyelvére, és kulturális sajátosságaira.

PTE hallgatók

A Pécsi Tudományegyetem, Oktatási Igazgatóság Nemzetközi Oktatási Központja szervezésében az intenzív magyar nyelvkurzusra ezúttal 2010. július 18. és augusztus 15. között kerül sor. A hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Tempus Közalapítvány és Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek egyetemünkre. A hagyományoknak megfelelően a négy hét alatt a hallgatók 120 tanóra, valamint kulturális szemináriumok keretében tanulják a magyar nyelvet, ismerkednek kultúránkkal és a régióval.

Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem 2009

"Az eddigi években is nagy sikere volt a nyári egyetemnek, a hallgatók egy különleges élménnyel gazdagabban térnek haza, ki Finnországba, ki Hollandiába, és más országokba. Fiatal, idős kíváncsi ránk, magyarokra, kulturális értékeinkre, szokásainkra, hagyományainkra, és egyedülálló anyanyelvünkre" - tudhattuk meg Álmosné Kajdy Ellától, a Nemzetközi Oktatási Központ vezetőjétől. A program hivatalos megnyitója 2010. július 19-én, hétfőn 9 órakor lesz a PTE PMMK Nagytermében (A010-es előadóterem), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Címkék: egyetemnyáripécsipteésmagyarnyelvkultúratudományegyetemxi
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni