Bejelentkezés

Az EFOTT-on debütál a 30Y PTE-ről írt dala

szerzõ: PTE | 2010. július 12. 09:08:27

Idén a Pécs melletti Orfű ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) július 13-18 között. A legnagyobb egyetemi fesztivál egy premiernek is helyt ad, hiszen itt mutatja be Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara, a 30Y a Pécsi Tudományegyetemről írt dalát.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, azaz közismertebb nevén az EFOTT, idén a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának meghívásából költözik a Pécs melletti Orfűre.

30Y EFOTT 2010.

Igazi különlegességben lehet részük az idén az EFOTT látogatóinak, hiszen Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a pécsi 30Y itt mutatja be a Pécsi Tudományegyetemről írt dalát. A PTE-t és a 30Y-t szoros szálak kötik egymáshoz, hiszen a zenekar öt tagjából hárman is itt tanultak, sőt, Beck Zoli énekest polgári foglalkozása is ide köti: amikor épp nem a 30Y-ban zenél, akkor a PTE BTK oktatójaként építi tudományos karrierjét. A jellegzetes pécsi helyszínek és hangulatok már eddig is megjelentek a zenekar dalaiban, elég csak a Pécsi tánctanárra, avagy a Szenesre gondolni, így nem meglepő, hogy magára az egyetemre is sor került, hiszen ahogy Beck Zoli megfogalmazta a PTE a zenekar identitásának is fontos eleme.

Belga EFOTT 2010.

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozathoz kapcsolódó orfűi találkozó fő előadói közül fellép Korda György és Balázs Klári, Ákos, a Tankcsapda, a Quimby, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Bëlga, a Belmondo, az Irie Maffia, a Colorstar, a Balkan Fanatik, a Napra, a Žagar, az Anima Sound System, a Zanzibár, a Neo, a huszonöt éves fennállását ünneplő Ladánybene 27 és végül de nem utolsó sorban a Pécs környékén utolsó koncertjét adó Kispál és a Borz.

Kispál és Borz EFOTT 2010.

A táncdalsátorban többek között fellép Csepregi Éva, Kovács Kati, a Kozmix, az Ámokfutók, a Napoleon Boulevard, Szandi, Sipos F. Tamás és Komár László. Idén "celebkemping" is lesz az EFOTT-on: a fesztiválra érkező „celebek" (többek között Dévényi Tibor, Benkő Dániel, Aigner Szilárd, Karda Bea, Vad Kati, Hajas László, Sári Évi) közösen állítanak majd sátrat, a felsőoktatási intézmények versenyét pedig az nyeri, amelyik több "celebet" állít maga mellé és hív meg a rendezvényre.
   
Nem mellesleg kedden, az EFOTT nyitónapján lép fel a pécsi Expo Center szabadtéri színpadán Seal, az idei EKF-program sztárfellépője.

Programok az EFOTT-on

Címkék: pteefottdal30y
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni