Bejelentkezés

EFOTT: Húszéveseké a világ!

szerzõ: PTE | 2010. július 15. 11:50:38

Tíz színpadon közel háromszáz fellépő: magyar zenekarok, dumaszínház, celebkemping, turisztikai - és szórakoztató programok várják a fiatalokat Orfűn, a Pécsi-tó partján, július 13-18 között. Csütörtökön kilátogat Orfűre Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

Tegnap nyitotta meg kapuit az EFOTT, a nyár legnagyobb hallgatói bulija. A hosszú sorok, szervezési nehézségek és programcsúszások ellenére a nulladik napon közel nyolcezren költöztek be a tó melletti kempingbe.

A fesztivál szervezői naponta 10 ezer fiatal részvételére számítanak, akik fesztiválbusszal is közlekedhetnek a baranyai megyeszékhely és Orfű között. Az első busz 13 órakor indult Pécs központjából az EFOTT-ra, amely ettől kezdve nonstop szállítja a fesztiválozókat Orfűre, mindezt teljesen ingyen.

EFOTT 2010 - Orfű

„Óriási az érdeklődés, az egyetemisták és főiskolások mellett az orfűi és pécsi lakosok részéről is, folyamatosan érkeznek a két település között nonstop közlekedő buszokon. Orfűn soha nem volt még ilyen nagy rendezvény, a parkolók telítettek, ezért kérünk mindenkit, hogy a tömegközlekedést használják." - összegezte az első nap tapasztalatait a főszervező, Dajka Zoltán.

A rendezvény területe: a tópart egészen az abaligeti elágazóig a fesztiválozók territóriumává válik egészen vasárnap délelőtt 10 óráig. A fiatalok testi épségére nonstop mentőszolgálat vigyáz, az EFOTT idejére előrejelzett rendkívül jó időre pedig a strand jelenthet felüdülést.

EFOTT 2010 - Orfű

A rendezvényen több fronton képviselteti magát a Pécsi Tudományegyetem is: a Táncoló Egyetem bemutatóját kedden tartották,  csütörtökön pedig kilátogat a fesztiválra Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is, abból az alkalomból, hogy a 30Y este mutatja be a Pécsi Tudományegyetemről írt dalát. Látogatása során Dr. Bódis József találkozik a 30Y szintén a PTE-n tanító énekesével, Beck Zoltánnal is, akivel együtt várják a hallgatók és a média képviselőinek kérdéseit este 6 órakor a PTE színpadnál.

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozathoz kapcsolódó orfűi találkozó fő előadói közül fellép Korda György és Balázs Klári, Ákos, a Tankcsapda, a Quimby, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Bëlga, a Belmondo, az Irie Maffia, a Colorstar, a Balkan Fanatik, a Napra, a Žagar, az Anima Sound System, a Zanzibár, a Neo, a huszonöt éves fennállását ünneplő Ladánybene 27. A fesztivál a Kispál és a Borz utolsó "otthoni" koncertjével zárul július 17-én, szombaton este. 

Címkék: táncolóegyetempte2010efottdal30y

kapcsolódó galériák:

« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni