Bejelentkezés

Magyar nyelvre és kultúrára éhesen

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. július 20. 15:51:45

Biztosan sokan hallották már a nagyvilágban is, hogy a magyar nyelv gyönyörű, dallamos, ám igen nehéz elsajátítani. Ennek ellenére mind többen kíváncsiak kis hazánk különleges nyelvi és kulturális értékeire, és évről-évre egyre többen érkeznek ide messzi földről az immár tizenegyedszer megrendezett Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemre.

XI. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem megnyitó; fotó: Tóth Mariann

A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság Nemzetközi Oktatási Központja szervezésében az intenzív magyar nyelvkurzusra ezúttal 2010. július 18. és augusztus 15. között kerül sor. A hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Tempus Közalapítvány és Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek egyetemünkre. A hagyományoknak megfelelően a négy hét alatt a hallgatók 120 tanóra, valamint kulturális szemináriumok keretében tanulják a magyar nyelvet, ismerkednek kultúránkkal és a régióval. Idén még egy fotópályázaton is részt vehetnek a nyári egyetem hallgatói, melynek témája maga a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem.

Dr. Kovács L. Gábor rektorhelyettes és Álmosné Dr. Kajdy Ella; fotó: Tóth Mariann

"Az eddigi években is nagy sikere volt a nyári egyetemnek, a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem az ország második legnagyobb ilyen típusú nyári egyetemévé nőtte ki magát. A hallgatók egy különleges élménnyel gazdagabban térnek haza: megismerkednek kulturális értékeinkkel, szokásainkkal, hagyományainkkal, valamint egyedülálló anyanyelvünkkel" - tudhattuk meg Álmosné Kajdy Ellától, a Nemzetközi Oktatási Központ vezetőjétől. A program hivatalos megnyitóján 2010. július 19-én Kovács L. Gábor tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte a 26 országból érkező 58 résztvevőt, ismertette a PTE történetét, régióban betöltött fontos szerepét, majd hivatalosan megnyitotta a nyári egyetemet. Kunszt Márta alpolgármester asszony Pécs város történetét mutatta be és bíztatta a hallgatókat, hogy minél több kulturális programban vegyenek részt, hiszen Pécs idén Európa Kulturális Fővárosa.

XI. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem megnyitó; fotó: Tóth Mariann

További információ a nyári egyetemről (angol nyelven) »

Címkék: egyetemnyáripécsimegnyitópteésmagyarnyelvkultúratudományegyetem
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni