Bejelentkezés

Töretlen bizalom a PTE iránt (VIDEÓ!)

szerzõ: PTE | 2010. július 23. 12:22:30

„Több hallgatónk lesz, ami azt jelezi, hogy nőtt a bizalom a Pécsi Tudományegyetem iránt. Úgy látszik, a hozzánk jelentkező hallgatók és családjaik tudnak különbséget tenni a PTE-n történt negatív események és a lényeg, vagyis az oktatás, kutatás és gyógyítás színvonala között.”– jelentette ki dr. Bódis József rektor a felvételi kapcsán rendezett sajtótájékoztatón július 23-án a Halasy-Nagy József Aulában. A PTE első embere kiemelte: a mesterképzésekre jelentkezők száma nőtt, ami külön öröm, hiszen ez a minőségi képzés záloga.

Lengvárszky Attila oktatási igazgató tájékoztatása szerint a Pécsi Tudományegyetem a magas jelentkezési számokat a felvettek számában, különösen az államilag támogatott létszámokban is tudta érvényesíteni: 7 384 gólya kezdheti meg tanulmányait a PTE-n, közülük a legtöbben államilag támogatott képzésben. Az oktatási igazgató a pótfelvételi lehetőségére is felhívta a figyelmet.

A Pécsi Tudományegyetem mind a 10 kara hirdet képzést a pótfelvételi eljárás során. Összesen 111 alapképzési szakra, 6 osztatlan alapképzésre, 30 felsőfokú szakképzésre és 124 mesterképzésre lehet majd jelentkezni költségtérítéses formában. A pótfelvételi szakok listája megtalálható a PTE felvételizőknek szóló honlapján.

A jelentkezési határidő 2010. augusztus 10., a jelentkezési lapok beszerezhetőek az Oktatási Igazgatóságon és a Karokon is, és továbbra is elérhető az egyre népszerűbb elektronikus jelentkezési lehetőség is.

Címkék: felvételirangsorpécsipteponthatároktudományegyetemhallgatilétszám
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni