Bejelentkezés

Ismét Pécsett a 7. DRC Nyári Egyetem

szerzõ: Vörös Zoltán, BTK | 2010. július 27. 10:14:00

2010. július 26-án immáron a 7. DRC (Danube Rectors’ Conference – Dunamenti Rektorok Konferenciája) Nyári Egyetemet nyitotta meg a két főszervező, az osztrák Dunamenti Régióért és Közép-Európáért Intézet igazgatója, Dr. Susan Milford és az IDResearch Kutatási és Képzési Kft. ügyvezető igazgatója Dr. Tarrósy István, a Bölcsészettudomány Karon.

Az egyetemmel és a karral ápolt kiváló viszonyt jelzi, hogy Pécs és a konferencia számára minden segítséget megadó Bölcsészettudományi Kar immáron harmadik alkalommal ad otthont a rendezvénynek, melynek ezúttal az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat és az ICWiP kulturális rendezvényei is kiváló helyszínt teremtenek.

DRC Opening ceremony

A közel 20, a régió országaiból érkező résztvevő idén a Balkán-tematikát járja körül, összegyűjtve a múltbéli tapasztalatokat és megvitatva a jövőbeli lehetőségeket olyan neves külföldi és magyar előadók valamint fiatal pécsi kutatók segítségével, mint Vedran Dzihic, Inotai András, Hajdú Zoltán, Nenad Sebek, Gyarmati István valamint Pap Norbert és Reményi Péter.

Az egy hetes program alatt természetesen nem csupán az előadásoké és a workshopoké a főszerep, számos program, városnézés, múzeumlátogatások és borkóstoló egészíti ki a DRC Nyári Egyetem rendezvényeit.

További információ: www.drcsummerschool.eu

Címkék: egyetemnyáripécsiptetudományegyetemdrc
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni