Bejelentkezés

Egyre több Erasmusos hallgató

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. szeptember 06. 16:10:04

A napokban megérkeztek Pécsre az Erasmus ösztöndíjas diákok. A külföldi hallgatók eligazodását segítő orientációs napot szeptember 6-án rendezte az Oktatási Igazgatóság a Pollack Mihály Műszaki Karon. A hallgatók többek között tájékoztatást kaptak a beiratkozási tudnivalókról, praktikus és hasznos tanácsokat a kollégiumról, az idegenrendészetről, a magyar nyelvtanulási lehetőségekről és egyéb szabadidős tevékenységekről.

Erasmus Orientációs Nap 2010 ősz; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

118 Erasmus ösztöndíjas hallgató kezdi meg tanulmányait Pécsett a 2010/2011-es tanév első félévében, ezek közül 6 karon 38 két félévet fog nálunk hallgatni. Egyéb egyetemközi szerződések keretein belül érkezik 3 amerikai, 5 kanadai, 2 koreai 2 japán hallgató. A legtöbb hazánkba érkező hallgató Portugáliából, Franciaországból, Németországból, Lengyelországból, Spanyolországból és Olaszországból érkezik. A hallgatók nagy része a Boszorkány úti Kollégiumban kapott kollégiumi férőhelyet.

A külföldi hallgatókat Lengvárszky Attila oktatási igazgató köszöntötte az egyetem vezetése nevében, kellemes, hasznos és sikerekben gazdag itt tartózkodást kívánva. Egyben örömmel jelentette be, hogy az ide érkezők egy kulturális forgatag kellős közepébe csöppentek, így reméli, hogy a 2010-es EKF rendezvényeken is szép számban lesznek jelen nemzetközi hallgatóink.

Erasmus Orientációs Nap 2010 ősz; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Németh Judit intézményi Erasmus koordinátor elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen sokan választották Magyarországot, majd ismertette az egyetem történetét, valamint a '98 óta folyamatosan bővülő Erasmus-aktivitásra is felhívta a figyelmet. Megtudhattuk tőle, hogy 340 kimenő és 181 bejövő hallgatóval az idei év ismét sikeresnek bizonyul. Idén - az előző félévekhez hasonlóan - az orientációs napon túl más rendezvények is segítik a külföldi hallgatók beilleszkedését. Az idén 10 éves Táncoló Egyetem és egyéb sportolási lehetőségek mellett túrák, séták, múzeumlátogatások várják őket, és az angol, valamint a német honlap és az UnivPécs szerkesztősége is tárt karokkal várja nemzetközi hallgatóinkat. Már hagyomány, hogy egy ún. „Country day" keretein belül mindenki bemutathatja saját országát, mely bemutatókból aztán egy közös prezentáció készül.

Címkék: erasmuspécsiorientációsnapptehallgatótudományegyetem
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni