Bejelentkezés

Tajvani delegáció látogatása a PTE-n

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. október 12. 16:00:06

Több prominens személyből álló delegáció tette látogatását a PTE-n 2010. október 8-án, akiket Komlósi László Imre, a PTE általános rektorhelyettese köszöntött a PTE nevében. A delegáció az ÁOK vezetőivel folytatott megbeszélést követően meglátogatta az újonnan átadott Tudásközpont épületét is.

Tajvani delegáció; fotó: Tóth Mariann

A tajvaniakat fogadó bizottság; fotó: Tóth Mariann

A delegáció tagjai voltak: Tzay-Jinn Chen, M.D., M.P.H., egészségügyi miniszterhelyettes, Chi-Wan Lai, szintén a Tajvani Egészségügyi Minisztériumból, az orvostudományi képzésért felelős bizottság tagja, Sheng-Tsai Yang, a műszaki és egyéb professzionális vizsgákért felelős bizottság igazgatója, valamint Robin Lu, az ausztriai Taipei Külképviseleti Iroda Kulturális Bizottságának főigazgatója.

Miután Komlósi László Imre rektorhelyettes bemutatta a Pécsi Tudományegyetem történetét, hangsúlyozta, hogy a PTE legtöbb külföldi hallgatóját az Általános Orvostudományi Kar Angol és Német Programja vonzza, előbbi 1985-ben indult, utóbbi pedig 2005-ben. Csernus Valér, az ÁOK dékánhelyettese közelebbi betekintést adott az orvosi kar életébe. Elmondta, hogy „minden évben 700 új hallgató kezdi meg tanulmányai az ÁOK-n, egy harmaduk magyar nyelven, egy harmaduk az angol programban, másik egy harmaduk pedig a német programban. Tajvanból csak kevés hallgatónk van, jelenleg csak 4 fő. De tavaly végzett az első 2 tajvani hallgató."

A PTE ÁOK egy tajvani hallgatója; fotó: Tóth MariannNyitrai Miklós, az Angol Program Bizottság elnöke kiemelte, hogy „a tajvani diákok általában véve szorgalmas és jó tanulók. Kezdeti nyelvi problémáikat az első hónapokban leküzdik, és onnantól egyre jobbak lesznek." Az elnök ugyancsak beavatta a küldöttség képviselőit a felvételi vizsga, a felkészítő kurzusok, a képzés, a klinikai gyakorlat és az Európa-szerte megbecsült diploma részleteibe. Ezt követően Nagy Ákos Károly, a Fogászati és Szájsebészeti Klinika intézetvezetője a fogorvosi képzést mutatta be, Perjési Pál, a Gyógyszerészi Kémia intézetvezetője a gyógyszerész képzést mutatta be a küldöttségnek. Végül a delegáció egy tajvani hallgatóval beszélgetett a tapasztalatairól, tanulmányairól, aki itt tanul a PTE ÁOK-n. Csernus Valér reményét fejezte ki, hogy „ez a látogatás egy gyümölcsöző együttműködés kezdete".

Tajvani delegáció látogatása a PTE-n; fotó: Tóth Mariann

Címkék: áokpécsidelegációptetudományegyetemlátogatástajvani
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni