Bejelentkezés

Kötelező ügyeleti díj időbeli hatálya

szerzõ: Rektori Titkárság | 2010. október 29. 14:23:20

A tárgyalások elhúzódása miatt a Szerződés az átmeneti megállapodás időbeli hatályának tartama alatt nem született meg, ezért a Felek a megállapodás hatályát meghosszabbították és 2010. október 1. napjától módosították a kötelező ügyelet díjának mértékét is, amely 2010. október 1. napjától 130% mértékű lett.

A Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora 2010. június 30. napjával felmondta a Kollektív Szerződést, az új Kollektív Szerződés tartalmára, a dolgozók juttatásaira vonatkozó tárgyalásokat a vezetés és a szakszervezetek megkezdték. A tárgyalások eredményeképpen 2010. július 1. napján 2010. szeptember 30. napjáig szóló időszakra vonatkozóan a Felek megállapodást kötöttek egymással az illetménypótlékok Kollektív Szerződés megkötésének időpontjáig történő meghatározása érdekében.

Bár a Felek szándéka az volt, hogy a Kollektív Szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokat szeptember 30. napjáig lefolytatják és október 1. napjával az új Kollektív Szerződés hatályba lép, a tárgyalások elhúzódása miatt a Szerződés az átmeneti megállapodás időbeli hatályának tartama alatt nem született meg, ezért a Felek a megállapodás hatályát meghosszabbították és 2010. október 1. napjától módosították a kötelező ügyelet díjának mértékét is, amely 2010. október 1. napjától 130 % mértékű lett.

A dolgozók körében a megállapodás módosításának jogi szövegezése miatt az a hír terjedt el, hogy a 130 %-os mértékű kötelező ügyeleti díj visszamenőleg, 2010. július 1. napjától illeti meg a dolgozókat, azonban az átmeneti megállapodás rendelkezései és az aláíró Felek szándéka szerint a 130 %-os mértékű kötelező ügyeleti díj 2010. október 1. napjától a Kollektív Szerződés hatálybalépésének időpontjáig illeti meg az arra jogosult közalkalmazottakat.

Fenti értelmezésről az átmeneti megállapodást aláíró Felek közös értelmező nyilatkozatot adtak ki.

A Kollektív Szerződéssel kapcsolatos tárgyalások lezajlottak, a Kollektív Szerződést az arra jogosult reprezentatív szakszervezetek képviselői a szenátusi jóváhagyást követően a rektorral aláírhatják.

Címkék: díjkötelezőügyeleti
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni