English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Prima Díjas Dr. Dóczi Tamás

szerzõ: bama.hu | 2010. november 17. 09:52:50

Dóczi Tamás, a PTE Klinikai Központ Idegsebészeti Klinikájának vezetője vehette át 2010. november 12-én a Baranya Megyei Prima Díjat tudományos kategóriában a Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében. Így ő lehet a három országos Prima Primissima Díj egyik várományosa.

A Prima Díjról

A Demján Sándor nevével fémjelzett Prima Primissima-díjat az alapító 2003-ban hozta létre Széchenyi István szellemében, és azóta az egyik legrangosabb hazai elismerés lett: az élet bármely területén nagyot alkotó honfitársaink kaphatják meg. Ám Demján Sándor kifejezett óhaja volt, hogy idővel területi Prima-díjasokat is válasszanak. Erre Baranyában némiképp megkésve, csak 2007 óta kerül sor, méghozzá a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei irodájának szervezésében. A megyei Prima-díjasok automatikusan bekerülnek a következő Prima Primissima-jelöltek körébe, azaz közülük is kikerülhet a három országos jelölt egyike. Tehát 2011-ben arra lesz esély, hogy dr. Dóczi Tamás, nevével találkozunk, miután pénteken a Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében ő vehette át a megyei elismerést a tudomány kategóriában.

Dr. Dóczi Tamás: fontos az elismerés

Dr. Dóczi Tamás idegsebész professzor elmondta: „Fantasztikus érzés, hogy ilyen figyelemben részesülök, mert az életben a legnagyobb dolog, ha az embert a szomszédja, a közvetlen környezete elismeri. Sosem voltam osztályelső, évfolyamelső, sportban sem nyertem, csak végeztem a dolgomat. Ami még fontos: kívülről kerültem Pécsre, meg kellett találnom a helyem, de ezek szerint nem buktam meg."

Forrás: bama.hu

Címkék: díjpécsitamáspteprimatudományegyetembaranyamegyeidóczi
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni