English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Web 2.0 konferencia a FEEK-en

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. december 10. 17:14:34

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet Ergonómia és Munkapszichológia Intézeti Tanszéke „Civilek a hálón, Web 2.0 a gyakorlatban” címmel nagy érdeklődésre számot tartó konferenciát szervezett 2010. december 10-én.

Dr. Koltai Dénes, a PTE FEEK dékánja és Pankász Balázs; fotó: Tóth Mariann

Koltai Dénes, a PTE FEEK dékánja megnyitó beszédében megosztotta egy élményét a távoktatásról: Tel Avivban járt, ahol rendkívül korszerű technikával világszínvonalú oktatásban részesülhettek a sokszor több ezer kilométerre ülő hallgatók. „A PTE FEEK - az országban egyedülállóan - önálló Munkapszichológia és Ergonómia Tanszékkel rendelkezik, és oktatási és kutatási tevékenység keretében foglalkozik a szoftver- és webergonómiával, az online kommunikáció elméleti és gyakorlati vonatkozásaival, így merült fel ennek a konferenciának a megszervezése is" - mondta a dékán.

Pankász Balázs (a PTE I. Felsőoktatási Marketing Versenyének nyertese) előadásából megtudhattuk, hogy a konferencia közvetlen célja a civil szervezetek online marketing-kommunikációjának fejlesztése, és az internetben rejlő lehetőségek hatékonyabb kihasználása volt. A konferencián bemutatott marketing szemlélet és kommunikációs módszerek nagyban elősegítik a szervezetek tevékenységének, célcsoportjainak és támogatóinak egymásra találását.

Civilek a hálón c. konferencia; fotó: Tóth Mariann

Berényi Konrád konkrét tanácsokkal is ellátta a konferencia résztvevőit: „A jó weboldalhoz kell a stratégia, hogy sikeres és működőképes legyen!" A szakma neves képviselője felhívta a figyelmet arra is, hogy jó tartalmakkal, a célcsoportok világos meghatározásával lehet megfelelő alapokat lefektetni, amelyre építve weboldalunk sikeres lehet. Ehhez jöhet még a design szigorúan a használhatóság szolgálatában, a keresőotpimalizálás (SEO), majd a közösségi média eszközök.  

A konferencia során az egyetemi oktatók és a terület gyakorlati szakemberei tartottak előadásokat a nonprofit szektor szereplői számára. Az elméleti alapok átadása mellett a szektor képviselői gyakorlati segítséget is kaptak az internetes lehetőségek hatékony kiaknázásához. A szakmai programban helyet kapott a weboldal ergonómia, a webanalitika, a mailmarketing és a hírlevelek, a web 2.0. szemlélet, valamint a keresőoptimalizálás. Ezen főbb témák mentén ismerhették meg az érdeklődők a közösségi média már nem is olyan új világát, amelyben azonban még van mit tanulni minden szereplőnek. Szó esett a konferencia többi részében a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségről, mind elméleti, mind gyakorlati szempontból, majd Bányai Edit (PTE KTK) vezette a pódiumbeszélgetést az EKF Pécs 2010 online marketing vezetőivel.

Címkék: konferenciafeekpécsipteatudományegyetemweb2.0civilekhálón
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni