Bejelentkezés

Új, közös lehetőségek (VIDEÓ)

szerzõ: Harka Éva/ UnivPécs | 2010. december 18. 08:39:00

Közös pályázatok és ösztöndíj – ezek kulcsszavai annak a két szerződésnek, melyekkel a Pécsi Tudományegyetem, Pécs városa és a Richter Gedeon Nyrt. mélyítette el szakmai kapcsolatát. A megállapodásokat december 17-én szignálta Bódis József rektor, Páva Zsolt polgármester, Bogsch Erik vezérigazgató és Körtvélyessy Gyula, a Richter Gedeon Talentum Alapítvány elnöke.

A városházán tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a tudományos és pályázati együttműködés a pályázati sikerek záloga. A szerződők - a tudományt és kutatást képviselő PTE, a kutatás hasznosulása, a létrejövő termék oldaláról a Richter Gedeon Nyrt., valamint az ezt befogadó egyetemváros, Pécs - közösen pályáznak majd az Európai Unió, valamint hazai vagy nemzetközi szervezetek által kiírt pályázatokra. A gyógyszergyártó cégnek egyébként már van is egy laborja Pécsett: a PTE ÁOK-n zajló fájdalomcsillapítással foglalkozó kutatások kapcsán hozták létre a dél-dunántúli létesítményt. A most alapított Richter Gedeon PhD ösztöndíj pedig a 35 év alatti, gyógyszeripari érdeklődési körbe tartozó kutatási témával foglalkozó doktoranduszoknak szól, mely az anyagi támogatás mellett személyes kapcsolatot, konzultációt is magába foglal.

A Richter Gedeon Nyrt hasonló szerződést kötött a szegedi és a debreceni egyetemmel, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel is.

Címkék: pécsirichterpteegyüttműködéslehetőségekújtudományegyetemgedeon
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni