Bejelentkezés

Felújított kórtermek a Gyermekklinikán

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. december 21. 16:19:39

A PTE ÁOK hallgatóinak adományaiból felújított Gyermekgyógyászati Klinika kórtermeinek ünnepélyes átadására 2010. december 21-én került sor. Az átadáson a kis betegek apró karácsonyi ajándékokat is kaptak.

Dr. Decsi Tamás, a Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezetője; fotó: Tóth Mariann

A PTE ÁOK diákjai  az elmúlt tanévben több ízben is gyűjtöttek adományokat a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika javára. Az orvostanhallgatók összefogása nyomán a Nemzetközi esten 1,6 millió forint, a Koktélok egy jó ügyért nevű rendezvényen pedig közel 900 000 forint gyűlt össze, melyből a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika kórtermei újultak meg.

Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezetője köszönetet mondott a jelenlevő hallgatóknak, hogy jótékony adományukkal lehetővé tették a Gyermekklinika néhány kórtermének felújítását, megszépítését. Megtudhattuk, hogy ezekben a termekben évente 800-900 fekvőbeteget látnak el. Az osztályvezető miután bemutatta az elkészült kórtermeket, hangsúlyozta, hogy sajnos még sok olyan osztálya van a klinikának, amely sürgős felújításra szorul, ebben kéri mindenkinek a segítségét.

Eric Torres, az EGSC angol vezetője; fotó: Tóth Mariann

Marlon Asbach, az EGSC német vezetője; fotó: Tóth Mariann

Eric Torres, az ÁOK Angol-Német Hallgatói Önkormányzatának (EGSC) egyik vezetője háláját fejezte ki Pécsnek, az ÁOK-nak, hogy itt tanulhatnak. Elmondta, hogy olyan sokat kapnak ők külföldi hallgatók ettől a várostól, a kartól, hogy befogadják őket, hogy ők is szerették volna viszonozni ezt a kedvességet, szeretet. A felajánlást azért adták a Gyermekklinikának, mert „a gyermekek jelentik a jövőnket" - mondta az angol program hallgatóinak képviselője.

Marlon Asbach, aki a német programos hallgatók részéről vezeti az Angol-Német Hallgató Önkormányzatot megosztotta terveiket: „2011. március 19-én rendezzük a nagy sikernek örvendő Nemzetközi Estet, amelyen reményeink szerint sikerül 2,5 millió forintot összegyűjteni a Gyermekgyógyászati Klinika javára, amelyet egy speciális műszer megvásárlására fordítanának". A nagyratörő tervek bemutatása után a kis betegek karácsonyi hangulatát fokozták a hallgatók, akik apró karácsonyi ajándékokat adtak nekik.

ÁOK hallgatók adománya a Gyermekklinikának; fotó: Tóth Mariann

Címkék: áokklinikapécsiptetudományegyetemgyermekgyógyászatiegsc
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni