English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Gunter Pauli székfoglaló előadása (VIDEÓ)

szerzõ: PTE KTK / SZILÁGYI Szilvia | 2011. március 09. 10:29:12

A PTE Közgazdaságtudományi Kara szervezésében a Kék Gazdaság világhírű képviselője, Gunter Pauli tart nyilvános székfoglaló előadást 2011. március 10-én 11 órától a Tudásközpont nagy előadótermében.

Gunter Pauli a PTE Közgazdaságtudományi Kara szervezésében tart előadást a kék gazdaság forradalmian új gazdasági koncepciójáról - nem termel hulladékot, nincs károsanyag-kibocsátás, munkahelyet teremt és a jelenlegi rendszernél költséghatékonyabb - és annak a gazdaság-irányításban betöltendő új szerepéről, melyet három ország példáján keresztül mutat majd be.  

Az új gazdasági koncepció helyi, regionális és országos szintű bevezetésének és gyakorlati megvalósításának Karunk kíván fő találkozási pontja és katalizátora lenni, hogy hatékonyan hozzájáruljunk a regionális fejlődés, a technológiai tudásátadás, a gazdasági versenyképesség növeléséhez.

Prof. Dr. Günter Pauli; fotó: Aknai Péter

Gunter Pauli kifejezte szándékát a Karral való további kapcsolattartásra a Kék Gazdaság Magyarországon történő bevezetése érdekében. Ennek az együttműködésnek a megerősítésére, a Közgazdaságtudományi Kar javaslatára a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatja a professzort. A díszdoktor-avató ünnepségre 2011. március 10-én 14.00 órakor kerül sor a PTE Halasy-Nagy József Aulájában.

További gyakorlati lépésként a PTE Közgazdaságtudományi Kar, mint ötletgazda szakmai támogatásával, a Biokom Kft., a Mevid ZRt., a JuridEco ZRt. és az ECOsynergy Bt. részvételével ez év februárjában megalakult a Kék Gazdaság Innovációs Klaszter (KGIK). A KGIK  már jelen pillanatban is számos konkrét, a kék gazdaság koncepciójába illeszkedő, a környék kis- és középvállalkozásai által generált projekt megvalósítását tűzte ki célul: pl. geotermikus energiafelhasználás kaszkád-rendszerének kialakítása, borászati melléktermékek újrahasznosítása, közvilágítás-korszerűsítés, vegyszer-mentes víztisztító rendszer kiépítése. Ezen projektek megvalósítása hatalmas lépést jelentene egy valóban fenntartható gazdasági modell alkalmazása felé.

A székfoglaló nyilvános, de a helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációt kérünk. Regisztrálni a http://regisztracio.ktk.pte.hu címen lehet!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Címkék: előadásdíszdoktorgunterpauli
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni