Bejelentkezés

CEEPUS Miniszteri Díjat nyert a Pécsi Tudományegyetem

szerzõ: PTE | 2011. március 19. 10:50:24

A Bioanalitika tanítása és tanulása nevű CEEPUS hálózati együttműködésért Miniszteri Díjban részesült a Pécsi Tudományegyetem. A Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram eredményeinek mind szélesebb körű megismertetését és alkalmazását jutalmazó elismerést 10 éve alapította a Miniszteri Konferencia. A nyertes együttműködést a 17. CEEPUS Miniszteri Konferencián hirdették ki március 18-án este Varsóban.

A programban részt vevő 16 tagország szakértőinek és minisztereinek közös döntése alapján idén a díjat a Pécsi Tudományegyetem Analitikai Kémiai Tanszéke által koordinált,10 európai országból 18 tagot magában foglaló hálózat kapta. 

Prof. Dr. Kilár Ferenc; fotó: Tóth Mariann

Kilár Ferenc professzor, a hálózat koordinátora a díj kapcsán elmondta: - Külön örülünk, hogy ez alatt a 13 év alatt több mint 25 PhD-védés, több mint 30 diploma-dolgozat, és több mint 70 közös közlemény született a szakmai ösztöndíjas utak, együttműködések alapján.

CEEPUS Miniszteri Díjat nyert a Pécsi TudományegyetemA díjat immár hatodik alkalommal viszi haza magyar koordinációjú hálózat, és nem csekély érdeme a magyar felsőoktatásnak, hogy a Miniszteri Díjat jelképező üvegszobor hivatalos odaítélése óta minden nyertes hálózat munkáját gazdagítja egy vagy több magyar partnerintézmény. Az idei díj különlegessége, hogy a pécsiek másodjára részesültek az elismerésben: már 2003-ban is a Kilár Ferenc professzor által koordinált hálózat vihette haza a díjat.

A CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) program a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között teszi lehetővé oktatói és hallgatói mobilitások lebonyolítását, nyelvi- és szakmai kurzusok, nyári egyetemek, valamint hallgatói kirándulások szervezését, hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását támogatja a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.

Jelenleg a következő országok akkreditált felsőoktatási intézményeibe lehet utazni CEEPUS támogatással: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Címkék: díjceepusminiszteri
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni