Bejelentkezés

Tarolt az UnivPécs a MESE díjkiosztóján

szerzõ: PTE | 2011. április 01. 11:22:33

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület (MESE) hagyományaihoz híven idén tizedik alkalommal díjazta a felsőoktatási média szereplőit a Szent István Egyetemen március 31-én. Az UnivPécs újságíróit idén is több kategóriában díjazták.

Öt díjat vehettek át Pécsi Tudományegyetem hírlapjának újságírói a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület (MESE) idén tizedik alkalommal, március 31-én és április 1-jén megrendezett Felsőoktatási Média Konferenciáján, a gödöllői Szent István Egyetemen.

Márk Mirkó

Az egyetemi sajtómunkások írásait, képeit neves szakmai zsűri bírálta el, többek között Kelen Károly, a Népszabadság szerkesztője, Bódis András, a Heti Válasz szerkesztője, Bajnai Zsolt, a Minőségi Újságírásért Alapítvány titkára és Cséve Gábor, a HVG művészeti vezetője. A legtöbb díjat a pécsiek, majd az ELTE TÁTK diákújságírói vitték haza, de az elismertek között szerepel szegedi és műegyetemi hallgató pályamunkája is.

Kasza Szabolcs

Az Év Fotója portré kategóriát , az UnivPécs fotóriportre nyerte Titó 1. című képével, valamint a művészet és tudomány kategóriában szintén Márk Mirkó Lebegés 2. című képét ítélte legjobbnak a zsűri.

Az Év Hallgatói Újságírója szintén az UnivPécs munkatársa, Kasza Szabolcs lett, aki kritika kategóriában is begyűjtött egy díjat Beavat és Kizökkent című cikkével.

Az Év Írása díjat publicisztika kategóriában Vidó Gábor, a Pécsi Bölcsész munkatársa érdemelte ki PAX-100 és ami mögötte van című írásával.

Kelen Károly a díjak átadásakor igazi szakmai műhelynek nevezte az UnivPécset, ahonnan - ahogy azt az eredmények is igazolják - felkészült, kiváló újságírók kerülnek ki évről évre.

Az elismerésekhez gratulálunk kollégáinknak!

Címkék: univpécsmárkkaszavidó
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni