English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Amerikai hallgatói csoport látogatása a PTE-n (Galéria!)

szerzõ: Sándorfi Eszter, NKO | 2011. április 14. 10:08:59

A St. Louise-ban található Webster University húsz fős hallgatói csoportja látogatott Egyetemünkre április 3-5. között. A nagyrészt MBA és nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatók a Webster Egyetem bécsi campusán töltött 8 hetes kihelyezett képzésük alatt látogatták meg a Pécsi Tudományegyetemet.

Prof. Dr. Komlósi László Imre a Webster University hallgatóival; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Az amerikai csoport pécsi programjában szerepelt többek között a PTE hallgatókkal közös beszélgetés a nemzetközi oktatás és karrier témakörében. Az eszmecsere során, amelyet Komlósi László általános rektorhelyettes és Samuel Schubert kísérő professzor moderált, szóba kerültek az amerikai és magyar hallgatók karrier kilátásai, de szó esett a kulturális különbségekről és identitáskérdésekről is. Ezt követően a PTE Politikai Tanulmányok tanszékének oktatója Gálné Schmidt Andrea hazánk politikai rendszeréről illetve Bedő Zsolt, a KTK Gazdálkodástudományi Intézet adjunktusa a magyar gazdaság időszerű kérdéseiről tartott egy-egy előadást a hallgatók részére.

A Webster University hallgatói; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

A csoport vezetője Arthur Hirsch, a Webster University bécsi campusának igazgatója volt, aki Samuel Schubert professzor úrral tárgyalásokat folytatott Laczkóné Tuka Ágnes tanszékvezetővel a politikatudományok, továbbá Komlósi László rektorhelyettessel az egyetem más karait is érintő hallgató- és oktatócserék vonatkozásában. Rövid programjuk során jutott idő arra is, hogy az amerikai hallgatók egy kicsit megismerjék a várost, a PTE EHÖK munkatársai pedig egy esti programot is szerveztek részükre. A PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának szervezésében lezajlott programról nagyon jó benyomásokkal tértek vissza a hallgatók campusukra.

Galéria megtekintése »

Címkék: egyetemuniversitylátogatásahallgatókamerikaiwebster

kapcsolódó galériák:

« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni