English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Megnyitotta kapuit a Tavaszi Egyetemi Fesztivál

szerzõ: BÁLINT Dávid / PTE EHÖK | 2011. május 04. 18:47:00

A nulladik napot követően hivatalosan is megnyitotta kapuit a Tavaszi Egyetemi Fesztivál szerda délután. Az Expo Center fesztiválsátrában Pécs város alpolgármestere, Csizi Péter, a PTE rektora, Bódis József, és Zag Gábor, a PTE EHÖK elnöke köszöntötte a vendégeket és a sajtó munkatársait délután öt órakor.

Megnyitotta kapuit a Tavaszi Egyetemi Fesztivál

A városvezetés részéről Csizi Péter beszédében kifejtette, reméli, hogy a pécsi Expo sikeresen megtalálhatja identitását, mint az egyetemi élet egyik kiemelt helyszíne. Így a minimális kihasználtsága miatt állandó vita tárgyát képező épület, mint fesztiváli helyszín végre elnyerné a neki kijáró létjogosultságot.

A helyszínen tartózkodó fesztiválozók megkapták a felhatalmazást, hogy alaposan teszteljék le a létesítmény alkalmasságát - az örömujjongások pedig arra engednek következtetni, hogy a kihívást elfogadták, a feladat pedig maximálisan teljesítve is lesz.

Bódis JózsefBódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora beszédében kiemelt hangsúlyt fektetett az egyetemi fesztiválok közösségépítő jelentőségére, hiszen a különböző karok hallgatói számára ezek az alkalmak egyedülálló lehetőséget teremtenek az egyetemi közösség átélésére, egymás megismerésére. Az alpolgármester szavaihoz kapcsolódóan kifejtette, hogy a helyszín tényleg jó választás, hiszen megfelelően ki tudja elégíteni a fesztiválok igényeit.

A beszédek sorát Zag Gábor EHÖK elnök zárta, reményét fejezte ki, hogy minden érdeklődő talál majd ízléséhez közel állót a hetven fellépő zenekar közül, és felejthetetlen élményekkel gazdagodva távozik a hét végén.

Az ünnepélyes megnyitót követően a fesztiválozóké és a színpadoké lett a főszerep, hogy három napon át az egyetemista lét kerülhessen a középpontba.

Címkék: fesztiválegyetemiehöktavaszi
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni