English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Fiatalok a gyerekeknek: varázsfuvola

szerzõ: HARKA Éva / UnivPécs | 2011. május 18. 11:05:35

Mozart Varázsfuvoláját hallgathatják meg az érdeklődők a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE MK) hallgatóinak előadásában május 20-án, pénteken a Kodály Központban.

Az előadás olyan lesz, mint egy zenés mese. Mozart népszerű művét úgy dolgoztuk fel, hogy azok is örömüket lelhessék benne, akik eddig nem voltak kifejezetten operarajongók, vagy akár még nincsenek e téren tapasztalataik - például gyerekek." - mondja Herpay Ágnes, a PTE MK Zenekar Tanszék vezetője.

A fellépő fiatalok mind az ének tanszak hallgatói, a rendező, a karmester a PTE MK oktatója, így valójában valamennyi tanszak érintett a pénteki előadásban. „Minden évben tartott zenekarunk koncertet, melyen egy nagyobb lélegzetű darabot mutattunk be. Eddig a Bazilikában léptünk fel, idén viszont a zenekar és az előadók életében is először a Kodály Központban debütálunk a Varázsfuvolával, a Pannon Filharmonikusokkal kialakított jó kapcsolatnak köszönhetően." - tájékoztat Herpay Ágnes, majd hozzáfűzi: „Gyerekelőadásra kifejezetten alkalmas és népszerű is ez a darab, de számunkra azért is volt megfelelő, mert nem csak áriákat szemezgethettünk ki, szereplőcsoportok is vannak, több hallgatónak tudunk szereplési lehetőséget adni. Azt viszont tudni kell, hogy a zárt számokból álló koncert jóval rövidebb lesz, mint maga a teljes opera lenne: egy óra 10 percesre tervezzük."

A PTE Művészeti Karán szeptembertől indul az opera szak, a Varázsfuvola keresztmetszete akár kedvet hozhat a jelentkezéshez is.

Mozart: Varázsfuvola
Május 20. péntek 20.00
Kodály Központ

Címkék: egyetemikoncertmozartvarázsfuvola
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni