Bejelentkezés

Mozart Varázsfuvolája a Kodály Központban (VIDEÓ)

szerzõ: SZÍN Marianna / UnivTV | 2011. május 23. 13:45:00

A Pécsi Egyetemi Zenekar és a PTE MK Zeneművészeti Intézet magánének szakos hallgatóinak előadásában volt hallható a Varázsfuvola május 20-án, a Kodály Központban.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karos hallgatói az Egyetemi Zenekar közreműködésével, egy zenés mesét jelenítettek meg, azzal a céllal, hogy a kevésbé operakedvelők számára is szórakoztató kikapcsolódást nyújtson az előadás. A színpadon a főbb szerepeket Krum Enikő, Geleta Viktor, Bercsényi Judit, Lantos Judit, Nagy Johanna, Vízvári Boglárka és Németh Márton alakították, míg a zenekart Kocsár Balázs vezényelte. Az eredeti műből készült keresztmetszetben a hallgatók megmutathatták tehetségüket, eddig megszerzett színpadi rutinjukat és egy igazán felejthetetlen estét szereztek a közönségnek.

A varázsfuvola kétfelvonásos német opera, Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) egyik leggyakrabban előadott műve. A darab nagyon sokrétegű, és minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A tízéves gyerekek elsősorban a mesét és a fülbemászó dallamokat élvezik benne, de a korabeli felnőtt közönség a titokzatos szabadkőműves gondolkodással is szembesülhet az előadásokon. Az opera több dallama igen népszerű lett, ma is szinte „sláger", mint például Papegeno és Papagena duettje, vagy az Éj Királynőjének áriája. A csetlő-botló Papagenót valószínűleg magáról Mozartról mintázták meg szövegkönyvíró barátai.

 

Címkék: egyetemikoncertmozartvarázsfuvola
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni