Bejelentkezés

Kimagasló K+F támogatást nyert el a PTE (VIDEÓ)

szerzõ: UnivTV / Bárány Réka | 2011. június 22. 14:06:18

A Társadalmi Megújulás Operatív Program 4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 A Dél- dunántúli régió egyetemi versenyképességének fejlesztése című projekt keretében megvalósuló együttműködés megvalósítására összesen 2.264.108 803,- Ft támogatást kapott a PTE és konzorciumi partnere, a Kaposvári Egyetem.

A régió versenyképességének növelése a célja annak a projektnek, melyben a Pécsi Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem közösen hangolja össze kutatás-fejlesztési tevékenységét. A Társadalmi Megújulás Operatív Program 4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 A Dél- dunántúli régió egyetemi versenyképességének fejlesztése című projekt keretében megvalósuló együttműködés megvalósítására összesen 2 264 108 803,- Ft támogatást kapott a PTE és konzorciumi partnere, a Kaposvári Egyetem. Az ünnepélyes nyitókonferencián dr. Gábriel Róbert szakmai vezető ismertette a projekt törekvéseit, majd Czibók Balázs a projekt vezetője foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a kiemelkedően támogatott programról. A K+F kapacitás minőségi fejlesztése a projekt során négy fő kiemelt Kutatási Irány mentén valósul meg:

  • 1. KKI: Népbetegségek funkcionális genomikai tényezőinek és kórélettani folyamatainak feltérképezése innovatív korai prevenciós és predikciós technológiák, valamint új molekuláris gyógyszercélpontok és diagnosztikai eljárások azonosítása céljából.
  • 2. KKI: A tervezett kutatások célja, hogy a nanotudományok területén a PTE-n ütőképes, nemzetközi mércével is jó színvonalú, számos belső és külső együttműködésen alapuló kutatócsoport jöjjön létre.
  • 3. KKI: Idegtudományok és mesterséges intelligencia.
  • 4. KKI: Környezetvédelmi- környezetgazdálkodási elvek érvényesítése az urbánus és rurális térségekben.

A PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, dr. Kovács L. Gábor elmondta: a kutatás- fejlesztési célok mellett a projekt segítségével lehetőség nyílhat arra, hogy a fiatal, nemzetközi szinten is elismert magyar kutatóknak alternatívát jelentsen egy hazai kutatói pályakép is.

Címkék: egyetemitámogatásversenyképességk+f
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni