Bejelentkezés

Sikeres volt a Pont Ott Parti (VIDEÓ)

szerzõ: PTE | 2011. július 21. 20:06:00

Remek hangulatban várták tegnap a fiatalok Pécsett, a Széchenyi téren a felsőoktatási intézmények ponthatárainak kihirdetését. A baranyai megyeszékhely immár második alkalommal csatlakozott az Educatio Nonprofit Kft. rendezvényéhez, a PONT Ott Partihoz, és több százan gondolták úgy, jobb együtt izgulni és megtudni az eredményt, mint otthon, a számítógép előtt ülve.

 

A közös nyáresti várakozást és feszültséget a szervezők igyekeztek szórakoztató és tájékozódást segítő programokkal és műsorral oldani, így volt célba-dobó játék értékes ajándékokért, az önként jelentkezők 10 000 kockából kirakhatták a főtér szimbólumaként is emlegetett Hunyadi-szobrot, de a rendezvény támogatói, az OTP Fáy Alapítvány, a T-Mobile és az Apple Magyarország is segítették, hogy gyorsabban repüljön az idő. A Pécsi Tudományegyetem szervezésében a felsőoktatásban jártas szakemberek beszélgettek a színpadon a felvételi és az azt követő főiskolai, egyetemi évek lehetőségeiről, hasznos tanácsokkal segítve mindazokat, akik csütörtökön este ünnepelhettek, és azokat is, akik számára még várni kell a felsőoktatás vérkeringésébe való bekerülésre. A rendezvény során a PTE-hallgatókból verbuválódott Space Inhalerz formáció gondoskodott a jó hangulatról.

Pont Ott Parti 2011; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Közvetlenül a ponthatárok kihirdetése előtt Komlósi László professzor, a PTE általános rektorhelyettese köszöntötte a PONT Ott Parti résztvevőit, és remek egyetemi-főiskolai éveket kívánt számukra, de azokat is bíztatta, akik most még nem tudják átugrani a képzeletbeli lécet. Csizi Péter alpolgármester úr a város atmoszféráját emelte ki, hiszen Pécs remek kulturális adottságainak köszönhetően fantasztikus közeget biztosít a hallgatók számára. A feszültségoldó beszédek után azonnal megjelentek a színpadon felállított LED-falon a ponthatárok, és ahogy Csortos Szabolcs fotóin is látszik, a többség vidáman konstatálta: „Hurrá, felvettek!"

Ponthatárok a PTE-n 2011 szeptemberében induló képzésekre »

Pont Ott Parti 2011; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Címkék: felvételi2011pteponthatárok

kapcsolódó galériák:

« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni