Bejelentkezés

Nemsokára kezdődik az új tanév!

szerzõ: PTE | 2011. augusztus 18. 14:00:32

Még tart a nyár, de nemsokára itt az ősz, kezdődik a következő szemeszter. Jön a beiratkozás, a bejelentkezés, a kurzusfelvétel és az aktív tanulás. Egyeseknek most még a gólyatábor élményei, másoknak a diplomaleadás határideje az aktuális. Az egyetemen azonban nyáron is zajlik az élet, íme egy kis összeállítás a főbb történésekről!

Science Building látványtervElkezdődött a Science Building építése (VIDEÓ)
Június 28-án aláírta a Science Building kivitelezési szerződését Bódis József, a PTE rektora és Grabarics Gábor, a beruházás kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljáráson győztes Grabarics Építőipari Kft. tulajdonosa, így megkezdődött az építkezés.
Tovább olvasom »
 

Prof. Dr. Bódis József; fotó: Tóth MariannBódis József lett a Magyar Rektori Konferencia új elnöke (VIDEÓ)
Bódis József 2011. július 1-jétől egy éven át tölti be a megtisztelő elnöki tisztséget, ez idő alatt különösen fontos szerep juthat a testületnek, az új felsőoktatási koncepció véglegesítése, majd annak gyakorlatba történő átültetése révén. Tovább olvasom »

Zsolnay Egyetemi Negyed megállapodás; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécsKüszöbön a Zsolnay Negyed egyetemi része (VIDEÓ)
A Zsolnay Kulturális Negyed kapcsán két stratégiai fontosságú szerződést írtak alá július 11-én. Ezek nyomán ide költözik a teljes Művészeti Kar, később a BTK-ról a Szociológia Tanszék, a Média- és Kommunikációelméleti Tanszék, valamit a Filmesztétikai Tanszék gyakorlati képzésének színtere.
Tovább olvasom »

Pont Ott Parti 2011; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécsA PTE-n a tudás 7500 új arca (VIDEÓ)
Ahogy a nagy sikert aratott Pont Ott Partin is kiderült: PTE megőrizte meghatározó szerepét az ország legnépszerűbb egyetemei között. Továbbra is az ország és a régió vonzó egyeteme, így 7437 frissen felvett hallgató kezdheti itt az őszi szemesztert.
Tovább olvasom »

A jövőbe tekintve

A Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés 2011. szeptember 8-án 14.00 órakor lesz a Dr. Halasy-Nagy József Aulában (Pécs, Rákóczi út 80.). A kari tanévnyitó rendezvények időpontjairól a kari honlapokon található további információ.

Letölthető a 2011/12-es tanév rendje, benne az ünnepnapok és munkaszüneti napok listájával »

Címkék: tanévnyitóptetanévrendjeösszefoglalónyártanévkezdés
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni