Bejelentkezés

JESZ: Új hely, új évad (VIDEÓ)

szerzõ: PTE | 2011. szeptember 06. 11:36:16

Megkezdte munkáját a Zsolnay Negyedben a Janus Egyetemi Színház, amely a 2011-12-es évadot már az új játszóhelyén, professzionális körülmények között tudja megvalósítani a Zsolnay Negyedben. Az újonnan felépített stúdiószínház nagy előrelépés, hatalmas lehetőség a diákszínház számára. A JESZ

Augusztus közepén indult meg a költözés, és a beszerzések még folyamatban vannak. Sok mindent kell még beépíteni, fölszerelni, de a tartalmi munka is megindult a hónap végén. A JESZ szokásos évadelőkészítő táborát, színészképzését és tréningjét már az új színházterem falai között tartotta.

JESZ: Új hely, új évad, új generáció

Augusztus 29. és szeptember 4. között 30-40 egyetemista, a PTE szinte valamennyi karáról, régi JESZ-esek és újak egy héten át napi 7-8 órában dolgoztak együtt Rozs Tamás és Hágen Zsuzsa vezetésével. A ritmus és a mozgás volt a munka középpontjában, de gyakran elhangzott egy-egy vers is. Tóth András Ernő rendezői irányítása mellett a felgyűlt tapasztalatokat a következő hónapban előadássá gyúrják és megmutatják majd a közönségnek is. A tavalyi sikeres előadásokat is hamarosan felújítja és továbbra is műsoron tartja a JESZ (A fösvény, Egy fő az egy fő).

JESZ a Zsolnay Negyedben

Az új épületben, amikor miden a helyére kerül, amikor már minden működik és bejáratódik, akkor szeretné a társulat egy új bemutatóval megünnepelni a Janus Egyetemi Színház 15 éves fennállását. Hét egyetemista generáció több száz diákszínész, sok-sok sikeres színházi bemutató, a közönség lelkes és hálás tapsa adták össze ezt a 15 évet, melynek eredménye ez az országosan egyedülálló létesítmény.

A próbaüzem megkezdődött, hamarosan a nézők előtt is kitárja kapuit a megújult JESZ.

 

 

 

Címkék: előadásjeszszínház
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni