English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Shaoxing-i delegáció látogatása

szerzõ: Tóth Mariann | 2011. szeptember 28. 15:47:26

A kínai Shaoxing Egyetem négyfős küldöttsége látogatást tett a PTE-n 2011. szeptember 26-án, melynek célja a két testvérváros egyetemei közti jövőbeni együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.

Kínai delegáció látogatása; fotó: Tóth Mariann

Bódis József rektor köszöntötte az egyetem nevében a delegáció tagjait: Prof. Ye Feifan, a Shaoxing Egyetem rektora, Xuan Shaolong, a Shaoxing Egyetem Rektori Hivatalának vezetője, Pan Weihuai, a Zeneművészeti Kar dékánhelyettese, valamint Dr. Feng Yan, a Nemzetközi Iroda vezetője. Ezután röviden bemutatta a PTE történetét és a magyar felsőoktatásban betöltött előkelő helyét. Komlósi László Imre rektorhelyettes a PTE nemzetközi kapcsolatairól beszélt, míg Komlódiné Pozsgai Gyöngyi az egyetemközi megállapodásainkat ismertette. Vas Bence dékánhelyettes (MK), a Művészeti Kar előnyeit, erősségeit mutatta be, Czéh Gábor pedig egy átfogó képet adott a PTE-ről a delegáció tagjainak.

Ye Feifan rektor bemutatta a Shaoxing Egyetemet: „A Shaoxing Egyetem ugyan még viszonylag fiatal, hiszen 1996-ban alapították, de erőteljes növekedés jellemzi". 16 karral, 22 000 nappali tagozatos és 6 000 levelezős hallgatóval büszkélkedhet, valamint 15 európai egyetemmel van jelenleg együttműködési megállapodása Pécs kínai testvérvárosi egyetemének. A jövőbeni esetleges együttműködés alapja lehetne a kölcsönös diákcsere program, majd ezt követhetné az oktatói csereprogram, közös kutatási projektek és hasonló közös kivitelezésű programok.

Kínai delegáció látogatása; fotó: Tóth Mariann

A két egyetem vezetői megegyeztek, hogy a nemzetközi irodák munkatársai megvizsgálják az együttműködési lehetőségeket, majd amennyiben az egyeztetések sikerrel járnak, együttműködési megállapodás aláírására is sor kerülhet.

Ye Feifan rektor kérdésünkre elmondta azt is, hogy a Shaoxing Egyetemnek 5 campusa van, mindegyik Shaoxing városában található, amely kínai mércével közepes méretűnek mondható - elővárosaival együtt több mint 5 millióan élnek ott. A küldöttség tagjai most jártak először Magyarországon, Pécsett és nagyon nagyra tartják a város kulturális értékeit, örökségét.

 

Címkék: egyetemdelegációkínaishaoxingtestvérváros
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni