Bejelentkezés

Lelkészi szolgálat a Pécsi Tudományegyetemen

szerzõ: PTE | 2005. február 08. 09:59:00

A Pécsi Egyetemi Lelkészség az istentiszteleteken, lelkigyakorlatokon, katekéziseken kívül ismeretterjesztő előadásokat is szervezett és szervez. Az eddigi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az egyetem polgárai élnek a lelkészség által felkínált lehetőségekkel.

Dr. Lénárd László, rektor hangsúlyozta: a PTE célja, hogy segítse a hallgatókat abban is, hogy lehetőséget adjon vallásuk gyakorlására. A Magyar Katolikus Egyház képviselőjeként Mayer Mihály megyés püspök beszédében részletezte a Pécsi Egyetemi lelkészség eddigi működésének tapasztalatait, és felhívta a figyelmet arra, hogy az emberi jogok alapján nyugodva a lelkészség feladata az, hogy felmutassa, mint jelent a kereszténység Európában. Olyan értékrendet közvetít, mely célt és értelmet tud adni, mely nem csak a napi divathoz kötődik.

A keretmegállapodás aláírásán, 2005. február 7-én részt vett a Magyarországi Református Egyház képviselőjeként Peterdi Dániel lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselőjeként Varsányi Ferenc lelkész, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye képviselőjeként Bodogán László parókus, a Magyarországi Baptista Egyház képviselőjeként Dan Zoltán lelkész, az Evangéliumi Pünkösdi Közösség képviselőjeként Kázmér Pál lelkész, a Magyarországi Metodista Egyház képviselőjeként Hecker Márton lelkész.

Az Egyetemi Lelkészségről szóló keretmegállapodás aláírásán részt vett a Magyarországi Református Egyház képviselőjeként Peterdi Dániel lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Varsányi Ferenc lelkész, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye képviselőjeként Bodogán László parókus, a Magyarországi Baptista Egyháztól Dan Zoltán lelkész, az Evangéliumi Pünkösdi Közösség részéről Kázmér Pál lelkész és a Magyarországi Metodista Egyház képviselőjeként Hecker Márton lelkész.

Címkék: egyetemilelkészséglelkész
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni