Bejelentkezés

Magyarország külpolitikájáról a PTE Nemzetközi Szabadegyetemén

szerzõ: PTE | 2012. március 07. 09:45:00

Dr. Martonyi János, Magyarország külpolitikája ma és holnap című előadása nyitotta a PTE Nemzetközi Szabadegyetem elnevezésű rendezvény-sorozatát 2012. március 6-án, a Tudásközpont nagytermében.

„Biztosra mentünk, amikor meghívtuk a külügyminiszter urat" - mondta köszöntőjében Dr. Bódis József rektor, a szép számmal egybegyűlt érdeklődőkre tekintve.

Martonyi János előadása a PTE Nemzetközi Szabadegyetemén

Martonyi János a magyar külpolitika esszenciáját bemutatva elmondta: Magyarország értékalapú külpolitikát folytat. Az európai közösség egy „spirituális lényeg", éppen ezért közös nevezőre kell hozni az értékeket az érdekekkel. Hazánk elsődlegesnek a közösségi jogokat tartja, vagyis az anyaország külpolitikája a nemzet külpolitikája. A külügyminiszter szerint Magyarországnak nem érdeke a dezintegráció, és az Unióval folytatott politikai viták csupán a különböző ideológiák szembenállása miatt zajlanak.

Martonyi János előadása a PTE Nemzetközi Szabadegyetemén

Az előadás zárszava megnyugtatóan pozitív volt: Közép-Európa nem leszakadó, sokkal inkább növekvő gazdasági mutatókkal kecsegtető, ígéretes térséggé válik.

 

Címkék: nemzetköziszabadegyetemptemartonyi
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni