Bejelentkezés

Lehet jelentkezni az Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokságra!

szerzõ: PTE | 2012. április 13. 13:49:03

A tornák férfi és női győztesei és a 3 legnagyobb létszámmal rendezett torna 2. helyezettjei a döntő tornára kvalifikálják magukat a szerbiai világbajnokságra. Nevezési határidő a pécsi versenyre: 2012. április 24. kedd 24.00 óráig.

A bajnokság célja: az Egyetemi 3x3 Kosárlabda VB-re történő 2 férfi és 2 női csapat kvalifikációjának eldöntése (Kragujevac, Szerbia - 2012. július 10-17.)

Részvételi jogosultság: A bajnokságra minden felsőoktatási intézmény és azok sportszervezete nevezhet férfi és női csapatokat.

Nevezési határidő a pécsi versenyre: 2012. április 24. kedd 24.00 óráig. (A nevezés módjáról a PTE OIG Testnevelés- és Sportközpontban lehet érdeklődni Téczely Tamásnál tel: 36042)

Nevezési díj: 12.000 Ft + ÁFA / csapat

A Pécsről jelentkező csapatok nevezési díját, a Testnevelés és Sportközpont biztosítja!

A nevezések elfogadása beérkezési sorrendben történik! Amennyiben egy tornára kevesebb, mint 8 oktatási intézmény nevez, akkor egy oktatási intézmény több csapatot is indíthat!

Játékjogosultság: A versenyen minden, 1989. január 1-én és utána született, az intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló női és férfi amatőr sportoló részt vehet. A csapatok 4 főből állnak. (Amatőr: NBI A csoportos játékosok kivételével minden igazolt vagy nem igazolt játékos).

Lebonyolítás: A bajnokság tornarendszerben kerül lebonyolításra, ahol tornánként maximum 32 csapat (16 férfi és 16 női) csapat vehet részt. Amennyiben valamelyik nemből kevesebb csapat nevez, mint 16, akkor a másik nemből elfogadásra kerülhet 16-nál több, de maximum 24 csapat nevezése is.

  • selejtező: 5 regionális torna 2012. április 15 és 2012. május 13. között (Budapest, Debrecen, Szeged, Szombathely, Pécs). A tornák férfi és női győztesei és a 3 legnagyobb létszámmal rendezett torna 2. helyezettjei a döntő tornára kvalifikálják magukat.

Menetrend:

  • Április 15. Szombathely
  • Április 22. Budapest
  • Április 29. Pécs
  • Május 06. Szeged
  • Május 13. Debrecen
  • Május 20. Budapest - Döntő      
  • A döntő női és férfi győztes csapatai, továbbá a legjobb játékosokból a szövetség által összeállított női és férfi válogatottak részt vehetnek az Egyetemi 3x3 Kosárlabda VB-n, melynek költségeit az MKOSZ fedezi.
  • Egy játékos csak egy csapatban játszhat.
  • Egy oktatási intézmény több csapatot is állíthat, de egy csapat csak egy selejtező tornán vehet részt (nem kell egy intézmény csapatainak ugyan azon a selejtező tornán részt vennie).

Játékszabályok: A mérkőzéseken a FIBA 3x3 hivatalos játékszabályait kel alkalmazni. !!!

Az esemény szervezését az MKOSZ 3x3 Ad-Hoc Bizottsága koordinálja, a tornák lebonyolítását az MKOSZ megbízásából a Sport Division Kft. végzi. (Gundel Takács Gábor, gundeltg@gmail.com).

További információk rövidesen elérhetővé válnak az MKOSZ (www.hunbasket.hu) és A Sport Division Kft. (www.b33.hu) honlapjain!

Jelentkezés és további információ:

Petőfi Áron
Telefon: +36-20/ 485-5555
E-mail: petofi.aron@te.hu

 

 

Címkék: egyetemikosárlabdafőiskolaibajnokság3x3
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni