Bejelentkezés

Rangos elismerés a PTE két egyetemi tanárának

szerzõ: PTE | 2012. május 08. 13:50:03

A Magyar Tudományos Akadémia rangos elismerésben részesítette Vermes Istvánt és Vörös Józsefet, a Pécsi Tudományegyetem két egyetemi tanárát magas színvonalú tudományos munkásságuk elismeréseként.

Vermes IstvánArany János-éremmel díjazta a Magyar Tudományos Akadémia Vermes Istvánt, az MTA külső tagját, tudományos igazgató-főorvost, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a hollandiai Twentei Egyetem egyetemi tanárát, aki "munkásságában jól ötvözi a nemzetközi kiválóságot és a hazai magyar tudományos utánpótlásra fordított töretlen figyelmet". Az Arany János-díj célja olyan külhoni magyar tudósok elismerése, akik jelentős tudományos munkásságot mutattak fel életük során (Életműdíj), kiemelkedő tudományos eredményt értek el (Kiemelkedő Tudományos Teljesítmény), vagy fiatal kutatóként hoztak létre jelentős teljesítményt (Fiatal Kutatói Díj).

Mint ismeretes, Vermes István a titkára a PTE Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testületének, amely a közelmúltban jött létre annak érdekében, hogy szakmai kapcsolatai révén elősegítse a versenyszféra szereplőivel történő hazai és nemzetközi együttműködési megállapodások megkötését, valamint támogassa a felsőoktatási intézményekkel közös kutatások, képzések, tapasztalatcserék létrehozását.

Vörös JózsefVörös József, a Magyar Tudományos Akadémia elnökétől, Pálinkás Józseftől Akadémiai Díjat vehetett át. Az MTA doktora, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának egyetemi tanára, aki a pénzügyi befektetések kockázatelemzésében elért kiemelkedő kutatási eredményeiért, a termelési képességek rugalmasságát elemző, külföldön is jelentős visszhangot kiváltó tanulmányaiért részesült elismerésben.

 

A Pécsi Tudományegyetem ezúton is gratulál a kitüntetetteknek eredményes munkájukért!

 

Címkék: díjakadémiaiaranyvermesvörösjános-érem
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni