English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

XIII. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

szerzõ: PTE | 2012. július 24. 09:16:52

A PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 13. alkalommal szervezi meg a „Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem” két- illetve négyhetes programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus ezúttal 2012. július 29 – augusztus 26. között zajlik az Általános Orvostudományi Karon.

Idén összesen 25 országból (Ausztria, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Észtország, Egyesült Királyság, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Japán, Kanada, Kína, Korea, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Törökország, USA) érkezik mintegy 60 külföldi hallgató.

Cooking show / Forrás: www.isc.pte.hu

A hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Tempus közalapítvány, és az Általános Orvostudományi Kar ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek egyetemünkre. A tanfolyam középpontjában az élményközpontú nyelvoktatás áll; a diákok napi hat tantermi órán és számos élőnyelvi környezetben szervezett programon keresztül tanulnak magyarul (Borkóstoló Villányban, kézműves foglalkozással egybekötött kirándulás Püspökszentlászlón, Zsolnay Kulturális Negyed látogatása, stb.). Elsajátíthatják a magyar nyelv alapjait, illetve a már nyelvi előképzettséggel érkező hallgatók elmélyíthetik nyelvtudásukat, valamint különböző kulturális programokon vesznek részt: ismerkednek a várossal, a régióval és annak lakóival.

Város látogatás / forrás: www.isc.pte.hu

A diákok hat nyelvi szinten (minimum-, alap-, küszöb-, közép-, haladó-, mesterszint), kis csoportokban, csoportonként három tanár irányításával naponta háromszor másfél órában, összesen 6x45 percben tanulnak magyarul. A 120/60 tanórás intenzív nyelvtanfolyam egy szóbeli és egy írásbeli vizsgával zárul.

A program újdonságai közé tartoznak az élményközpontú tanítás jegyében kigondolt „Lots of learning lots of fun" címet viselő programok, melyek során a diákok valós élethelyzetekben fejleszthetik nyelvtudásukat. A Nyári Egyetem résztvevőinek többek között lehetőségük van arra, hogy a magyar ételeket ne csak megkóstolják, hanem el is készítsék. Vasárnap délutánonként 2-2 magyar étel elkészítését tanulhatják meg profi és hobbiszakácsok vezetésével.

A program zárásaként 2012. augusztus 26-én kapják meg a sikeres vizsgát tett hallgatók az oklevelüket.

A program hivatalos megnyitójára 2012. július 30-án, hétfőn 9:00-kor az Általános Orvostudományi Kar Tanácstermében kerül sor. A hallgatókat a szervezők, és az egyetem vezetői köszöntik. Itt kerül sor a hűségoklevelek átnyújtására a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem  tíz éve dolgozó tanárok részére. 

További információk »

Címkék: egyetemnyárinemzetközimagyarnyelvkultúraoktatásiközpontxiii.
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni