Bejelentkezés

Két Pollackos is átvehette a Junior Prima Díjat! (VIDEÓ)

szerzõ: PTE UnivTV / MTI | 2012. november 21. 15:31:00

Idén is tíz pályázó vehette át az építészet és építőművészet kategória Junior Prima Díjait szerdán a budapesti Művészetek Palotájában, köztük Borsos Ágnes és Medvegy Gabriella a PTE Pollack Mihály Műszaki és Infromatikai Kar (PMMIK) oktatói.

A 7000 euróval járó elismerést idén Borsos Ágnes és Medvegy Gabriella (Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és infromatikai Kar), Falvai Balázs, Hakkel Márton, Kemes Balázs, Losonczi Anna és Szendrei Zsolt (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME), valamint Köninger Szilárd (Szent István Egyetem) kapta. A Solar Decathlon nemzetközi versenyre készült szolár ház, az ODOO Project képviselői (BME) építészet és környezettudatosság kategóriában is átvehettek egy-egy díjat - közölte a díj társalapítója, a TriGranit Fejlesztési Zrt. szerdán az MTI-vel.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 21 pályázót javasoltak a díjra. Gazdag Imre, a TriGranit Zrt. építész főmérnöke által vezette zsűri - Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Sáros László, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke és Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke - közülük választotta ki a tíz díjazottat.

"Mindennapi munkánkban tapasztaljuk, hogy milyen fontos természetes és épített környezetünk tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése. Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói" - idézte a közlemény Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója szavait.

Az elismeréshez gratulálunk!

MTI hírfelhasználó

 

Címkék: pollackprimajuniorborsosmedvegy
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni