Bejelentkezés

Tudományünnep a PTE-n! (VIDEÓ)

szerzõ: PTE | 2012. november 07. 10:45:07

Megtartotta nyitórendezvényét a Pécsi Akadémiai Bizottság (PAB) és a Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe központi rendezvényén 2012. november 7-én a PAB Székházában. Az eseményen ünnepélyes díjátadásokra is sor került.

A PAB ezüst plakettjét kapta:

 • Korinek László akadémikus, a PTE ÁJK egyetemi tanára, a Pécsi Akadémiai Bizottság tagja, az MTA Gazdasági és Jogtudományok Osztályának osztályelnök-helyettese.

  Korinek László fő kutatási területe kriminológia empirikus módszerei, viktimológia, rendészettudomány. Kiváló oktatói és kutatói munkája, valamint tudományszervezési tevékenysége jelentős mértékben járult hozzá a régió tudományos teljesítményéhez.

------------------------

A kiemelkedő tudományszervező tevékenység elismeréseként a PAB és a Dél-Dunántúl a Tudomány Támogatásáért Alapítvány az idén is kiadott egy díjat.

A Tudományszervezési díjat kapta:

 • Lampek Kinga főiskolai tanár, a PTE ETK Egészségbiztosítási Intézet Egészségfejlesztési és Népegészségtani Tanszék vezetője. A PAB Egészségtudományi Munkabizottság tagja. Az Egészség- Akadémia előadássorozat egyik fő szervezője.

  Lampek Kinga tevékenysége kapcsán jelentős tudományos ülések, konferenciák kerültek megrendezésre.

------------------------

A vidéki tudományos élet kiemelkedő teljesítést nyújtó fiatal kutatói közül a szakbizottságok javaslatára a PAB Elnökség döntése alapján a PAB Tudományos díjat kapta:

 • Pozsgai Gábor, a PTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet egyetemi adjunktusa.

  2002-ben kezdte meg kutatómunkáját, mint a Tudományos Diákkör tagja. 2007-ben szerzett Ph.D. fokozatot. Másfél évig dolgozott posztdoktori pozícióban a londoni King's College-ben. 2009-től tanársegéd, majd 2012-től adjunktus a Farmakológiai Intézetben.

------------------------

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt és a PAB között létrejött megállapodás értelmében a Zsolnay Gyár egy díjat alapított, melyet évente egy fő kap a Magyar Tudomány Ünnepén. A díjat a PAB régiójában dolgozó kutató kaphatja, aki tudományos, szervezési munkáival a térség fejlesztésének elősegítésében kiemelkedő eredményt ért el. A díj most 15. alkalommal került átadásra.

A PAB Elnökségének döntése alapján a Zsolnay Gyár díjat:

 • Kocsis Tamás, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

  Kocsis Tamás a PAB Föld- és Környezettudományi Szakbizottság Megújuló Energetikai Munkabizottság titkára. Tudományos és szervezési munkájával régiónk fejlesztésének elősegítésében kiemelkedő eredményt ért el. A díjat Kabók Ibolya, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Kommunikációs igazgatója adta át.

 ------------------------

A PAB a régiójában dolgozó kutatók részére 2007-ben egy új díjat alapított. A díjat Matyi Dezső, az „Alexandra Kiadó" igazgatója ajánlotta fel. A díj 100.000 Ft értékű Alexandra könyvutalvány.

A PAB Elnökség döntése alapján az Alexandra Tudományos Díjat 2012-ben:

 • Holló Gabriella, a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézet tudományos főmunkatársa veheti át.

  Holló Gabriella a Pécsi Akadémiai Bizottság tagja, Somogy-megyei képviselője, az Agrártudományi Szakbizottság titkára. PhD fokozatát 2001-ben szerezte. 

A díjakat Dr. Kosztolányi György, a PAB elnöke adta át.


Az elismerésekhez gratulálunk!

Címkék: díjpozsgaipabkorinekkosztolányilampekmtÜkocsis
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni