Bejelentkezés

Az év gyermekonkológusa lett az év embere is (VIDEÓ)

szerzõ: Dunántúli Napló / UnivTV | 2012. december 12. 09:12:42

A pécsi Ottóffy Gáborra, a Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztály osztályvezető főorvosára szavazott a Dunántúli Napló olvasóinak több mint fele.

A Dunántúli Napló, akárcsak tavaly, idén is arra kérte az olvasóit, hogy döntsék el, idén ki volt az év embere Baranyában. A szerkesztőség tagjai hosszas gondolkodás után nyolc embert választottak ki, a szavazók rájuk voksolhattak.

Az ilyen szavazások kapcsán visszatérő panelmondat, hogy „szoros volt a verseny" - ezúttal azonban ezt nem használhatjuk. A voksolók több, mint fele ugyanis úgy gondolta, hogy a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának orvosa, Ottóffy Gábor érdemli meg leginkább az elismerést. Ottóffy Gábor ebben az évben kapta meg „Az év gyermekonkológusa" címet - e mellé jár most „Az év embere" díj.

Ottóffy Gábor az év gyermekonkológusa és az év embere is / fotó: Löffler Péter; bama.hu

- Természetesen nagyon örülök, hogy nyertem - mondta el kérdésünkre Ottóffy Gábor. - Barátaim már korábban szóltak, hogy jól állok, de azt nem gondoltam volna, hogy a végén is én leszek az élen. Az elismerés nyilván a szakmánknak is szól: a gyermekonkológia még mindig elkomolyítja az embereket, pedig sok öröm is van benne. Ha valaki gyógyultan távozik tőlünk, az óriási boldogságot jelent mindannyiunknak.

A díjátadóra december tizennegyedikén került sor.


Címkék: évottóffyembere
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni