Bejelentkezés

Kutatóegyetem a PTE! (VIDEÓ)

szerzõ: PTE / MTI | 2013. február 18. 13:03:00

Az emberi erőforrások minisztere a 2013-16 közötti minősítési időszakra kutatóegyetemmé minősítette a Pécsi Tudományegyetemet. Ennek kapcsán beszélgetett kollégánk Dr. Bódis Józseffel, az intézmény rektorával.

A 2013-as költségvetés 10 milliárd forintot különített el a felsőoktatási intézményi kiválóság támogatására. A pontos összegeket is tartalmazó értesítést a jövő héten kapják meg az érintett intézmények - közölte az oktatási államtitkárság pénteken az MTI-vel.

A kormány rendelete alapján 2013 és 2016 között a kiemelt felsőoktatási intézmény címet viselheti a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A jövőben pedig három további, a meghatározott feltételeknek megfelelő művészeti, illetve speciális jogállású intézmény hasonló minősítésére nyílik még lehetőség.

Az emberi erőforrások minisztere a 2013-16 közötti minősítési időszakra kutatóegyetemmé minősítette a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, a Debreceni Egyetemet, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet, a Semmelweis Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet. Kutatóegyetemi minősítése legfeljebb hat egyetemnek, önálló kutató kari minősítése pedig legfeljebb további hat karnak lehet egyidejűleg egy minősítési időszakban. A jövőben további két kutató karrá minősítésre nyílik lehetőség.

Kutatóegyetem a PTE!

Kutatókar címet visel a fenti időszakban a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara.

Alkalmazott tudományok főiskolája minősítése legfeljebb két főiskolának lehet egyidejűleg. Az emberi erőforrások minisztere ezt a címet a Budapesti Gazdasági Főiskolának és az Eszterházy Károly Főiskolának ítélte oda.

Címkék: ptekutatóegyetem
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni