Bejelentkezés

Innováció és kutatás a PTE-n (VIDEÓ)

szerzõ: PTE UnivTV / Szín Marianna | 2013. április 12. 08:27:54

Idén is megrendezték a PTE Innovációs Napot, ahol izgalmas előadásokkal és interaktív kiállítással várta az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja a Szentágothai János Kutatóközpontban.

A központ ebben az évben is innovatív hallgatói pályázatot hirdetett „Feltaláló születik” címmel, melynek díjátadására szintén az innovációs nap keretében került sor. A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ajánlotta fel díjait a leginnovatívabb ötletekért. A Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar II. éves hallgatója Frölich Balázs „Gőzenergia-termelés” című pályázatával különdíjat szerzett míg Gyorgyevics Márkó Portugáliában egy szakmai hetet sikeres pályázatának köszönhetően.

A rendezvény díszvendége egyben előadója volt Ilan Mor Izrael Állam Magyarországi Nagykövete, aki „Egy startra kész nemzet” című könyvét - Izrael gazdasági csodájának történetét mutatta be pezsdítő előadásában. Egyetemi oldalról Dóczi Tamás és Kovács L. Gábor egyetemi tanárok mutattak be a PTE-n jelenleg folyó kutatásokat.

A programot, a PTE-n zajló vezető és leginnovatívabb kutatásokat és találmányokat bemutató kiállítóstandok tették még interaktívabbá, ahol bárki bepillantást nyerhetett a jelenleg folyó újító projektekbe.

Címkék: innovációkutatás
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni